Maak je huis compleet met een elektrische haard

Als je gaat verhuizen of je huis wilt gaan verbouwen, zijn er veel dingen waar je over moet nadenken om ervoor te zorgen dat je zo prettig mogelijk woont. Een kleurtje op de muur, wat voor soort vloer er komt te liggen of misschien wil je nu eindelijk dat muurtje gaan doorbreken om meer ruimte te creëren. Wat ook niet geheel onbelangrijk is in je huis, is hoe het verwarmd wordt. Veel woningen worden verwarmd door radiatoren die in het huis hangen. Maar heb je wel eens aan een elektrische verwarming gedacht?

Een elektrische haard is prima in te bouwen.

De elektrische haarden van tegenwoordig zijn enorm energiezuinig en kan een mooie aanvulling zijn op je interieur. De standaard radiatoren die in veel huizen aanwezig zijn, zien er niet heel mooi uit. Je kunt ze verven met speciale radiator lak of er een ombouw omheen maken, maar je kunt ze niet verplaatsen naar waar jij ze zou willen hebben. Negen van de tien keer hangen ze onder het raam, waardoor je warmteverlies hebt, omdat warme lucht opstijgt en er een deel door het (soms nog enkele) glas verloren gaat. Daarnaast moet je extra nadenken over de opstelling van je meubels, omdat de radiatoren een vast gegeven zijn in de ruimte.

Een elektrische haard kan echter overal geplaatst worden. Je hebt immers alleen een stopcontact nodig en geen ingewikkeld buizensysteem of afvoerkanaal om van de elektrische haard te kunnen genieten. En je kunt kiezen voor een elektrische haard inbouw in een schouw of (voorzet)wand, omdat de elektrische haard zelf niet heet wordt. Daardoor is het mogelijk om zonder problemen de televisie boven de elektrische haard te hangen of in het bouwen in een compleet wandmeubel als je dat zou willen.

Meerdere mogelijkheden met een elektrische haard.

Bij een elektrische haard kun je kiezen uit twee mogelijkheden om deze te gebruiken. Door alleen de vlammen aan te zetten en de haard geen warmte te laten afgeven, zorg je voor sfeer en knusheid in de huiskamer zonder dat de temperatuur in de ruimte te hoog wordt. Hoe fijn is het om met vrienden rond je haardvuur te zitten en een gezellige avond te hebben? Maar als het kouder is, zet je ook de verwarming van de elektrische haard aan en is de kamer wel heerlijk verwarmd.

Een elektrische haard is een blikvanger in je huis.

Als je besloten hebt een elektrische haard aan te schaffen, laat je dan goed informeren. Er zijn heel veel verschillende soorten modellen beschikbaar. Het varieert van klassiek en romantisch tot ultra modern. Wil je er bijvoorbeeld één die je alleen van voren kunt zien, omdat je de haard wil inbouwen? Of kies je voor een model die van twee of meerdere kanten te bewonderen is?

Nog een prettige bijkomstigheid is dat je elektrische haard geen onderhoud behoeft , energiezuinig is en met één druk op de knop aangezet is waardoor je direct kunt genieten van de mooie vlammen en warmte die de elektrische haard je geeft.

Gerelateerde artikelen