Een nieuwbouw huis kopen: waar moet je op letten?

Gefeliciteerd! Je komt in aanmerking voor het kopen van een nieuwbouwhuis. In je hoofd ben je al bezig met de inrichting. Jouw huis moet nog gebouwd worden, dus zijn de mogelijkheden eindeloos. Misschien wil je de indeling van het huis veranderen of kies je ervoor om een uitbouw te plaatsen. Geen eindeloze verbouwingen om jouw huis naar wens te maken of te isoleren: jouw huis wordt precies zo opgeleverd als jij wilt. Jij hoeft je geen zorgen te maken, toch? Omdat de voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis zwaar wegen, worden de eventuele nadelen weleens vergeten. Dit betekent niet dat er aan het kopen van een nieuwbouw huis helemaal geen nadelen kleven. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwbouw woning.

Hoe kun je jouw woning indelen zonder deze te hebben gezien?

Omdat jij een nieuwbouwhuis gaat kopen, heb je niet kunnen rondlopen in de ruimte die je moet gaan indelen. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om te bepalen hoe je de woning wilt gaan indelen en of die uitbouw eigenlijk wel nodig is. Vind jij het lastig om te werken met bouwkundige tekeningen en kun je de ruimte maar moeilijk voor je zien? Om advies te krijgen over de indeling van jouw nieuwe woning kun je eens langsgaan bij een interieur architect of -adviseur. Heb je vragen over de indeling van de meubels in jouw keuken en woonkamer? Bij een woonwinkel kun je vaak gratis interieuradvies vragen. In dit artikel vind je alvast meer tips voor het inrichten van je woning.

Wat gebeurt er met jouw nieuwbouw huis als de aannemer failliet gaat?

We leven in onzekere tijden. Dit betekent helaas dat je er niet meer zeker van kunt zijn dat het nieuwbouwproject waaronder jouw huis valt, wordt afgerond door de aannemer die in eerste instantie aan het project is begonnen. Een faillissement ligt in tijden van de coronacrisis altijd op de loer. Wat gebeurt er in dit geval met jouw huis? Bij het kopen van je nieuwbouwhuis teken je een koopcontract bij een makelaar of bij de projectontwikkelaar zelf. Daarnaast teken je een aanneemcontract. In dit laatste contract zijn de afspraken tussen jou en de aannemer vastgelegd. Tip: zorg voor een aansluitende bouwgarantie in het aanneemcontract. Dit zorgt ervoor dat, als de aannemer failliet gaat, jij er zeker van bent dat jouw nieuwbouwhuis zal worden afgebouwd.

Naast de vele voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis brengt het dus ook een aantal kwesties met zich mee waar je goed op moet letten. Nu je dit weet staat niets jou meer in de weg om een nieuwbouwhuis te kopen!

Gerelateerde artikelen