De verschillende mogelijkheden met tape

Men zegt wel eens dat je met tape alles kunt fixen, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Wat wel een feit is, is dat je met tape daadwerkelijk veel dingen kunt maken. Alleen is het helaas meestal wel voor de korte termijn.

Verschillende soorten tape

Er zijn veel verschillende tapes, hieronder een paar van de bekendste:

  • Duct tape, zou je kunnen omschrijven als onmisbaar op het werk, in huis en bij het klussen. Je kunt het gebruiken voor een snelle reparatie als tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld een tafelpoot met duct tape weer vast maken.
  • Masking tape, ook wel schilderstape of afplaktape genoemd. Deze tape wordt voornamelijk gebruikt voor schilder gerelateerde werkzaamheden. Je kunt er strakke lijnen mee maken of om randjes/ ondergrond te beschermen. Het voordeel van deze tape is dat het geen plakresten achter laat.
  • Papieren tape, is erg geschikt voor extreme temperaturen. Zoals een diepvries of een koelcel, daarom wordt het ook veel in supermarkten gebruikt. De tape plakt goed aan kartonnen en is verkrijgbaar in de kleuren wit of bruin. Nog een reden dat het veel in supermarkten gebruikt wordt is dat het makkelijk af te scheuren is.
  • Washi tape, dit wordt voornamelijk gebruikt voor het decoreren van van alles. Een paar voorbeelden zijn voor een plattegrond, een kaart, je to do list afvinken of zelfs ballonnen versieren.

Waarschuwingstape

Van de waarschuwingstape is er een apart kopje gemaakt, omdat het weer te verdelen valt onder verschillende soorten tape.

  • Waarschuwingstape breekbaar of fragile, dit is misschien de bekendste waarschuwingstape die er is. Je hebt van de breekbaar waarschuwingstape verschillende kleuren, de meest bekende zijn: de oranje met zwarte letters en de rood-witte met zwarte letters. De tape moet een hoge attentiewaarde hebben, zodat het opvalt en de aandacht trekt. Dan weet diegene dat er voorzichtig met het pakket moet worden omgegaan. Het is belangrijk dat de tape goed op dozen blijft zitten, daarom is het bestendig tegen vocht en temperatuurverschillen.
  • Signaaltape, in de tijden van corona is dit een veel gebruikte tape. Zo heb je de tape houdt afstand en 1,5 meter afstand, dit wordt gebruikt in winkelstraten, winkels, scholen en bij bedrijven. Ook heb je tape zonder tekst dat wordt vaak op de grond geplakt. Om een afscheiding te maken van bijvoorbeeld een gangpad, zo weten mensen langs welke kant ze moeten lopen.
  • Als laatste optie is het mogelijk om tape te laten bedrukken, door dit te doen kun je een eigen tekst er op zetten of een bepaald teken!

Gerelateerde artikelen