5 leuke kamerplanten voor jouw urban jungle

Kamerplanten zijn een echte trend geworden. Planten geven namelijk veel sfeer en iedere plantsoort heeft weer een andere uitstraling. Daarnaast zijn kamerplanten ook perfect om samen met andere interieur-accessoires je woning een unieke stijl te geven. Wil jij ook je eigen urban jungle creëren? In dit artikel delen we 5 leuke kamerplanten die helemaal hot zijn in 2020 en daarom absoluut niet mogen ontbreken in je woning!

1. Sanseveria

Heb je geen groene vingers en wil je daarom graag een makkelijke kamerplant? Dan is de Sanseveria (of Vrouwentong in de volksmond genoemd) misschien wel iets voor jou! Deze plant heeft namelijk maar weinig aandacht nodig om te kunnen overleven en was in 2009 niet voor niets uitgeroepen tot studentenplant van het jaar.  De Sanseveria heeft niet veel water nodig. Sterker nog, als je de Sanseveria teveel water geeft, dan gaat hij juist sneller dood! Controleer daarom altijd eerst de aarde voordat je de plant water geef. Gemiddeld gezien is een keer in de twee weken water geven voldoende voor de Sanseveria.

2. Ficus Elastica

De Ficus Elastica is een sterke plant waar je (mits je er goed voor zorgt) nog lang plezier van kunt hebben.  Deze plant moet je regelmatig water geven en dit kun je het beste steeds in kleine hoeveelheden doen. Gebruik hier eventueel een plantenspuit voor om het water gelijkmatig te kunnen verdelen. Verder heeft de Ficus Elastica veel zonlicht nodig, dus plaats deze plant ongeveer twee tot drie meter voor een raam dat op het zuiden staat. Heb je alleen ramen die op het westen, oosten of noorden staan? Dan kun je de Ficus Elastica ook direct voor het raam plaatsen.

3. Alocasia Odora

Ook de Alocasia Odora is erg populair op dit moment. De Alocasia Odora heeft mooie grote bladeren met een soort ribbel-structuur en dit geeft je huis meteen een jungle-effect. Door vorm en de grootte van de bladeren lijkt het wel alsof je tuinplanten in je kamer hebt staan. Je kunt de grond van de Alocasia Odora het beste altijd een beetje vochtig houden. Controleer de aarde daarom regelmatig of het nog genoeg water heeft, maar houd er rekening mee dat je niet te grote hoeveelheden water in een keer geeft. Dit kan namelijk zorgen voor wortelrot. Verder kun je de Alocasia Odora het beste neerzetten op een plek die veel zonlicht krijgt.

4. Cactus

Cactussen zijn ook altijd leuk om in huis te hebben, want deze planten komen in allerlei soorten en maten en creëren een gezellige sfeer. Een groot voordeel van cactussen is daarnaast ook dat ze heel makkelijk qua onderhoud zijn! Cactussen kunnen tot wel drie maanden zonder water, dus geef je cactus vooral niet teveel water. Staat de cactus voor een zonnige plek? Dan is maximaal een keer per maand water geven al genoeg.

5. Ananasplant

Wil je je urban jungle wat exotischer maken? Kies dan voor een ananasplant! In deze vrolijke plant groeit een mini-ananas en deze geeft een heerlijke geur af. De ananasplant heeft regelmatig water nodig, maar geef dit wel steeds in kleine hoeveelheden. Verder kan de ananasplant niet tegen te fel zonlicht, dus je kunt hem ‘s zomers het beste niet pal voor het raam op het zuiden zetten. In de winter kan dit wel, want dan is de zon minder fel.

Bron: Wonenwijzer.nl

Gerelateerde artikelen