Slimme gadgets om te bedienen met je iPhone in huis

Het moment waarop mogelijk werd om muziek draadloos te streamen naar onze speakers is eigenlijk een mijlpaal voor iedere gadget-fan. Dit was namelijk het begin van een tijdperk waarin ons huis steeds slimmer en slimmer wordt. Tegenwoordig heeft zo’n drie op de tien mensen in Nederland minstens een slimme gadget in huis, maar er is meer mogelijk dan je nu misschien zou denken! Slimme apparaten vergroten je wooncomfort en in deze business gaat ongeveer een miljard euro om. Daarom delen we in dit artikel acht gadgets die jouw woning ook slimmer maken!

Sonos Wireless Hifi

Met Sonos kun je door het hele huis muziek afspelen via een app op je telefoon of tablet. Dit multiroom-systeem verbindt alle speakers in huis met jouw app en zo kun je bijvoorbeeld in alle kamers dezelfde muziek afspelen, of in iedere kamer juist een ander muziekje.

Philips Hue lampen

Ook de verlichting in huis is tegenwoordig slim. Philip heeft namelijk in zijn Hue-serie allemaal lampen die je met je tablet, telefoon of computer kunt bedienen.

Pet Tracker (voor huisdieren)

Als je huisdieren hebt, dan is een Pet Tracker een handige en slimme gadget. De Pet Tracker is een halsband waarin Gps zit, zodat je via je iPhone XR kunt zien waar jouw huisdier zich op dat moment bevindt. Deze functie komt vooral van pas als je bijvoorbeeld net verhuisd bent, want huisdieren hebben dan vaak de neiging om in de eerste weken na de verhuizing naar hun oude adres te lopen.

Slimme waterkoker

Een slimme waterkoker kookt water wanneer jij dat precies wilt. Je stelt met je iphone X in hoe laat de waterkoker moet beginnen met het koken van water en tot welke temperatuur dit moet. Deze functie is bijvoorbeeld erg handig als je ‘s morgens na het opstaan meteen een kopje thee of koffie wilt drinken!

Slimme rookmelder

Uiteraard willen we nooit dat er brand uitbreekt, maar mocht dit toch gebeuren, dan wil je zo snel en veilig mogelijk je woning verlaten. Als je een slimme rookmelder hebt, dan kun je zien waar er precies rookontwikkeling is gesignaleerd in huis, nog voordat het alarm afgaat. De rookmelders zijn aangesloten op het Wifi-netwerk, dus als je niet thuis bent, dan ontvang je een melding op je telefoon.

Slim systeem voor je huissleutels

Ben jij ook vaak je sleutels kwijt? Dan kun je een bluetooth-tracker aan je sleutels hangen, zodat je met je telefoon altijd kunt zien waar die sleutels gebleven zijn.

Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is enorm handig in het huishouden. Dit slimme apparaat scant met ingebouwde camera’s de hele ruimte in huis en zuigt vervolgens al het vuil van de vloer op. Je hoeft hem alleen maar aan en uit te zetten via je telefoon en de rest doet de robotstofzuiger zelfstandig. Je kunt de robotstofzuiger ook ‘s nachts of overdag (wanneer je weg bent) zijn werk laten doen, zodat je altijd thuiskomt in een schoon huis.

IP Camera

IP camera’s kun je buiten je woning hangen, maar binnenshuis kan ook. Als je de IP camera buiten hangt, dan moet je er wel op letten in welke richting de camera staat. Je buren zullen het namelijk niet fijn vinden als een HD-camera recht in hun tuin of raam staat gericht. Let er dus op dat de camera alleen op een openbare weg of parkeerplaats aan het filmen is. Als er beweging wordt waargenomen, dan krijg je hier een melding van op je iPhone. Sommige IP camera’s zijn trouwens voorzien van een privacy-functie. Er gaat dan een luikje over de lens heen als je thuis bent en de camera in huis hebt hangen. Het systeem merkt dit dan bijvoorbeeld aan de locatie van je telefoon.

Gerelateerde artikelen