5 tips om zwart toe te voegen aan je interieur!

Zwart is tegenwoordig helemaal hip om in je interieur te verwerken. Deze kleur is niet alleen stylish en gedurfd, maar geeft je huis ook iets mysterieus. Toch vinden veel mensen het lastig om zwart toe te voegen aan hun interieur, omdat het zo’n uitgesproken en heftige kleur is. De sfeer verandert immers meteen als je er iets zwarts aan toevoegt. Daarom hebben we in dit artikel 5 tips om zwart aan je interieur toe te voegen, zonder dat je huis meteen een donker hol wordt!

1. Zwarte kozijnen

Laten we beginnen met onze favoriete tip: de kozijnen van een zwart verflaagje voorzien! Door de kozijnen zwart te verven, breng je op een subtiele manier deze kleur in huis, zonder dat alles meteen zo donker wordt. Zwart kozijnen hebben als bijkomend extraatje dat het net lijkt alsof je door een fotolijstje naar buiten kijkt!

2. Zwarte muur

Zwarte muurverf is momenteel erg populair, want het is chique, stijlvol en geeft de ruimte een mysterieuze sfeer. Toch verven maar weinig mensen hun muren ook echt zwart, want het kan je interieur extreem veel veranderen. Daarnaast maakt het de ruimte ook al snel kleiner dan dat het in werkelijkheid is. Daarom komen donkere muren ook het beste tot hun recht in grotere kamers. Heb jij een kleine ruimte, maar wil je de muren toch per se zwart hebben? Verf dan in ieder geval niet de grootste wand zwart en kies er eventueel voor om slechts een deel van de muur van zwarte verf te voorzien.

3. Zwart deurbeslag

Een deurbeslag is alles wat in, rond of bij een deur hangt. Dit kan bijvoorbeeld deurklinken van De Oude Deurklink zijn, maar een toiletslot, deurstopper of handgreep behoren ook tot de categorie deurbeslag. Veel mensen kiezen voor een zilveren kleur, maar zwart deurbeslag kan ook heel chique zijn! Zwart past namelijk vrijwel overal goed bij. Als je bijvoorbeeld een grijze deur hebt, dan staat zwart stukken beter dan zilver. Maar zwart staat ook mooi bij rode, witte, blauwe of beige deuren. Kortom, de juiste kleur deurbeslag voor ieder huis dus!

4. Zwart schakelmateriaal

Schakelmateriaal staat ook prima in het zwart. Denk maar bijvoorbeeld aan zwarte wandcontactdozen, stopcontacten, en lichtschakelaars. Deze dingen vergeten mensen vaak, maar eigenlijk is het juist zonde om voor saai schakelmateriaal te gaan. De finishing touch zit namelijk vaak in kleine details. Het zou dan toch jammer zijn als je een geweldig interieur met de mooiste decoratie hebt, maar dat je dan saaie lichtschakelaars hebt die niet echt bij de rest van je huis passen? Kies je voor zwart schakelmateriaal van De Oude Schakelaar, dan ben je verzekerd van tijdloze en stijlvolle lichtknopjes en wandcontactdozen. Bijkomend voordeel is dat je vingerafdrukken en stof minder goed ziet op de zwarte kleur!

5. Zwarte deuren

Wij begrijpen eigenlijk niet waarom deuren altijd zo onopvallend mogelijk moeten zijn, want een zwarte deur is namelijk een leuke manier om zwart toe te voegen aan je huis! Je maakt er zo een echte eye-catcher van!

Gerelateerde artikelen