5 tips voor een gezellige slaapkamer

In deze blog geven wij jou 5 tips over het gezellig maken van je slaapkamer. Dit is namelijk de ruimte waar je vaak met je ogen dicht ligt, maar de omgeving geeft onbewust wel een signaal af. Daarom geven wij jou 5 tips voor een gezellige en praktische slaapkamer.

Het belangrijkste: een comfortabel bed

Natuurlijk is het belangrijkste in de slaapkamer een comfortabel bed. Maar comfort hoeft niet ten koste te gaan van het design. Tegenwoordig vind je veel verschillende soorten bedden, van boxspring tot een houten bed en van zwart tot gekleurde bedden. Alles is tegenwoordig te vinden. Kies een bed die het beste bij jouw stijl en ruimte past.

Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het bed in de ruimte past. Je wilt niet dat het bed de hele kamer vult, dus meet de ruimte goed op voor je een bed koopt. Zorg er verder voor dat het een bed is met een goed matras. Je kunt veel last krijgen van een matras die niet bij jouw lichaam past. Vraag daarom altijd vooraf advies bij een beddenzaak.

Een mooie kledingkast voor de ruimte

De meeste mensen hebben de kledingkast in hun slaapkamer staan. Deze kan uit massief hout bestaan of uit een dunner materiaal. Je wilt natuurlijk dat de kast binnen de ruimte past. Meet voordat je een kast koopt de ruimte die je hebt, zodat dit meubel niet de hele ruimte in beslag neemt.

Je kunt een slaapkamer snel vol krijgen wanneer je te grote meubels koopt. Daarentegen kan de kamer ook uit proportie zijn wanneer de meubels te klein zijn. Weet je niet hoe groot een meubel moet zijn? Meet altijd de ruimtes op of vraag anders een interieur stylist om je te helpen.

Kastjes voor de spulletjes

Naast een kledingkast voor de kleding heb je ook andere troepjes die je wilt opbergen. Hiervoor zijn praktische nachtkastjes een echte aanrader. Dit zijn nachtkastjes met een lade erin. Op deze manier kun jij alle troepjes die je hebt opbergen en een nette slaapkamer houden.

Je kunt bijvoorbeeld je telefoonoplader daar inleggen, je boek of tablet en andere spulletjes die je ’s avonds dicht bij je wilt hebben. Naast dat het praktisch is, staat het ook heel leuk en sfeervol in de ruimte. Dat heb je nodig in de kamer waar je tot rust komt.

Accessoires voor deze ruimte

Naast grotere meubels heb je ook accessoires nodig voor deze ruimte. Het is namelijk zo dat je met accessoires de ruimte nog net iets leuker kan krijgen. Zet je favoriete foto’s op een plek neer en geniet iedere dag weer wanneer je wakker wordt van je mooiste herinneringen.

Verder kun je ook mooie wanddecoratie ophangen en leuke planten neerzetten. Er zijn planten die uiterst geschikt zijn voor de slaapkamer, aangezien ze een filterende werking hebben. Wij hebben een leuke plek gevonden waar je de leukste accessoires voor in huis kunt halen: woonwinkel Livin24.

Waarom je slaapkamer een fijne plek moet zijn

Hoe jij je overdag voelt is deels gelinkt aan hoe jij geslapen hebt. Onbewust pak je prikkels op die in je omgeving zijn. Daarbij beoordeelt je onbewuste of dit een prikkel is waar je iets mee moet of niet. Ook de omgeving speelt een belangrijke rol van je rust. Dit zou je in eerste instantie niet denken, maar dat is wel het geval.

Zorg er daarom voor dat je omgeving in de slaapkamer altijd rustig is, netjes en schoon. Dit zorgt voor een betere nachtrust en overdag een leuker persoon.

Gerelateerde artikelen