8x leuke decoratie voor op wandplanken

Ben je op zoek naar decoratie ideeën voor op een wandplank? Laat je dan inspireren door dit artikel! We hebben een aantal leuke opties voor je op een rijtje gezet. Van simpele fotolijsten tot houten bouwpakketten als originele decoratie. Welke woonaccessoires zet jij op de wandplanken?

1. Kleine planten en stekjes

Met groen zit je altijd goed! Wandplanken zijn de perfecte plek voor een paar kleine planten. Heb je geen groene vingers of vergeet je regelmatig om water te geven? Dan zijn nep planten natuurlijk ook een prima optie. Wie juist dol is op extra natuur in huis, kan de wandplank gebruiken voor stekjes. Maak stekjes van jouw favoriete kamerplanten of koop de baby plantjes in de winkel. Ze zien er niet alleen schattig uit, maar het is ook heel leuk om de stekjes iedere week te zien groeien.

2. Spiegel met mooi design

Ook een spiegel is een stijlvolle toevoeging aan het interieur. De plek hoeft niet altijd nuttig te zijn. Spiegels hebben namelijk ook een decoratieve waarde. Kies voor een spiegeltje met een mooi design. Bijvoorbeeld met een unieke lijst of op een standaard.

3. Houten speelgoed

In de babykamer of kinderkamer kun je gebruik maken van houten speelgoed. Dit is een perfecte mix van speels en decoratief. Zodra je kindje oud genoeg is, kan er daadwerkelijk met het speelgoed worden gespeeld.

4. Houten kunstwerk

Ben je op zoek naar originele en creatieve decoratie? Kijk dan eens naar de houten bouwpakketten van BuilDIY. Dit zijn houten kunstwerken die je helemaal zelf in elkaar kunt zetten. Er zijn simpele bouwwerkjes voor kinderen, maar ook complexe mechanische bouwwerken voor volwassenen. De houten kunstwerken zijn mooi om naar te kijken én ontzettend leuk om te bouwen. Dit is ook direct een originele cadeautip voor verjaardagen of andere gelegenheden.

5. Verschillende fotolijsten

Fotolijsten zijn altijd een toffe optie. Kies voor lijsten in verschillende formaten om een speels effect te creëren. Kijk maar eens naar de bovenstaande afbeelding!

6. Gezellige sfeerverlichting

Als een ruimte wel wat extra sfeer kan gebruiken, kun je een leuke tafellamp of sfeerverlichting op de wandplank zetten. Zorg er wel voor dat je het snoer netjes wegwerkt.

7. Decoratieve boeken

Pak jouw favoriete of aller mooiste boeken uit de kast en geef ze een prominente plek in huis. Vooral gecombineerd met een boekenstandaard of een plant is dit een groot succes.

8. Mooie potten en vazen

Ook tof: zet een paar potten of vazen op de wandplanken. Je kunt deze stylen met droogbloemen of gewoon leeg laten.

Gerelateerde artikelen