Aanhangwagen kopen? 5 tips waarop je moet letten

Ben je van plan om binnenkort een aanhangwagen te kopen? Dan zijn er een paar belangrijke factoren om mee te nemen in je keuze. Een aanhangwagen is bijvoorbeeld ideaal voor het klus- en tuinwerk, maar ook bijvoorbeeld om mee te nemen op vakantie. In deze blog geven we je 5 tips waarop je moet letten bij het kopen van een aanhangwagen. Zo weet jij straks beter waarop je moet letten en welke aanhanger bij jouw past.

Een nieuwe of gebruikte

Bij het aanschaffen van een aanhanger heb je de keuze om voor een gebruikte of nieuwe te gaan. Een groot voordeel van het kopen van een nieuwe aanhangwagen is dat er vaak garantie op zit en zeker een aantal jaren meegaat. Mocht je krap bij kas zitten kun je het beste kiezen voor een gebruikte aanhanger.

Welke aanhangwagen heb je nodig

Het aanbod in aanhangwagens is enorm. Vaak is een aanhanger ook nog eens verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Een voordeel van een plateauwagen is bijvoorbeeld dat je geen last hebt van uitstekende wielen. Zo kun je gemakkelijk met een heftruck laden en lossen. Wil je liever een kipper? Dan is het goed om na te gaan hoe vaak je gebruik gaat maken van de kiepfunctie. Dit type aanhangwagen is namelijk verkrijgbaar met handpomp of elektrische kiepfunctie. Hier zit soms al een prijsverschil in van €1000,-. Kortom, is het verstandig je goed te verdiepen in de voordelen en nadelen van elke type aanhanger.
Hieronder vind je een lijstje van de meest bekende en verkochte aanhangers:
• Plateauwagens
• Multitransporters
• Autotransporters
• Kippers
• Machinetransporters
• Bakwagens
Staat jouw gewenste aanhanger er niet tussen? Bij Aanhangwagendirect heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je eigen droom aanhangwagen samen te stellen.

Geremde of ongeremde

Een aanhanger heb je vaak in een geremde of ongeremde variant. Een geremde aanhangwagen heeft een remsysteem waardoor de aanhanger remt als het trekkende voertuig remt. Geremde aanhangers zijn vaak wel duurder dan ongeremde aanhangers, maar ze zijn wel veiliger en robuuster. Als je bijvoorbeeld vaak een zware lading moet vervoeren is het verstandig om een geremde aanhanger kopen. Zo voorkom dat je voertuig erg belast wordt en geen schade oploopt of zorgt voor onveilige situaties op de weg.

Totaalgewicht

Ben je in het bezit van een rijbewijs B? Dan kun je al een aanhangwagen kopen lichter dan 750 kg of als het totaalgewicht van de auto + aanhanger minder dan 3500 kg is. Wanneer je meer gewicht moet vervoeren dien je als bestuurder in het bezit te zijn van een B+ of BE rijbewijs.

Gesloten of open

Bij het kopen van een aanhanger wordt er vaak gekozen voor een open model. Deze zijn erg geschikt voor het dragen van veel gewicht en zijn vaak goedkoper dan een gesloten variant. Wel is je lading vatbaar voor weersomstandigheden zoals regen. Als je dit wilt voorkomen is het raadzaam om voor een gesloten aanhanger te gaan. Mocht je toch liever een open aanhanger willen kopen dan kun je deze ook altijd nog afdekken met een afdekzeil.

Meer weten over het kopen van een aanhangwagen?

Ben je bijna over de streep om je eigen aanhangwagen te kopen, maar wil je graag professioneel advies? Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment verschillende aanhangwagens. Daarnaast kun je bij Aanhangwagendirect altijd een vrijblijvend advies krijgen en zoekt samen met jou naar een aanhangwagen die bij jouw past.

Gerelateerde artikelen