De werking van kleur op kantoor

Bij het inrichten van je kantoorruimte beslis je onder andere welke kleur het kantoormeubilair moet worden. Ga je voor een tijdloze kleur of past een kleurrijk kantoor beter bij je? Per ruimte zijn andere kleuren geschikt. Elke ruimte heeft een ander doeleinde en elke kleur zal een andere werking hebben. Hieronder geeft SKEPP je wat tips voor het kleurgebruik per ruimte en wat de effecten zijn.

De receptie

De eerste indruk van klanten, gasten en partners zal bepaald worden in de receptie. Je wilt een positieve sfeer uitstralen bij de binnenkomst. Dit kan gestimuleerd worden door gebruik te maken van lichte kleuren, zoals oranje of geel. De kleur oranje straalt vriendelijkheid en zelfverzekerdheid uit, terwijl geel zorgt voor vrolijkheid.

De werkplek

In een werkplek is het vooral belangrijk dat de ruimte zorgt voor rust. Daarnaast is het belangrijk dat een kleur de productiviteit van de werknemers bevorderd. De kleur die aan deze twee eisen voldoet is blauw. Voor een toename van energie kunnen gele, oranje of rode tinten worden toegevoegd. Let er wel op dat dit subtiel gebeurt, anders zal het kunnen zorgen voor stress.

De vergaderruimte

In het geval van een vergaderruimte is het doel van de ruimte erg belangrijk. Gaat het om een salesmeeting? Dan werkt de kleur rood goed, dit zorgt er namelijk voor dat men actiever wordt. In het geval van een brainstormsessie kun je echter beter gaan voor geel, aangezien de kleur geel ons zenuwstelsel prikkelt. Ben je van plan om presentaties te houden in de vergaderruimte? Kies dan voor blauw. Dit geeft de ruimte namelijk een ontspannen sfeer.

Het meubilair

Kleur aan een kantoorruimte geven kan ook gedaan worden met kantoormeubilair. Bij een bureau zijn wit, zwart en houtkleur erg gebruikelijk om rust uit te stralen. Voor een bank of stoel daarentegen kun jeprima een uitgesproken kleur kiezen. Als laatste kun je je kantoorruimte afstijlen met planten, schilderijen of andere accessoires om het plaatje compleet te maken. Op deze manier creëer je sfeer in een kantoorruimte.

Welke kleuren zijn in jouw kantoorruimte terug te vinden?

Heb jij al een ingerichte kantoorruimte? Welke kleuren zijn terug te vinden in jouw kantoor? Als je nog moet uitzoeken welke kleuren je wilt gebruiken in jouw kantoorruimte heeft SKEPP je hopelijk kunnen inspireren. Mocht je nog meer vragen hebben over de kantoorinrichting of wil je een kantoorruimte huren. Dan helpt SKEPP je graag verder!

Gerelateerde artikelen