De voordelen van laminaat

Veel mensen hebben thuis een laminaatvloer liggen. Een houten vloer is vaak wel mooier, maar dit vergt veel meer onderhoud. Bij een houten vloer heb je ook te maken met een groter prijskaartje. Je hebt ontzettend veel keuze als het om laminaat gaat. Vandaag lees je wat de voordelen zijn van laminaat.

Goedkoper

Dit is misschien wel de belangrijkste factor voor veel mensen. Laminaat zijn goedkoper dan andere vloeren en vaak ook duurzamer. Ambiant laminaat is een populaire variant en past in elke kamer. Het is handig om van tevoren je budget vast te stellen. Hierdoor kun je de duurdere varianten wegstrepen en kun je uiteindelijk een overzichtelijke top 3 maken.

Onderhoud

Een laminaatvloer is makkelijk te onderhouden. Vaak doet een natte doek al wonderen. Als je bij een houten vloer waterschade krijgt is dit vaak moeilijk op te lossen en er ontstaan nare plekken. Wanneer je water laat vallen op een laminaatvloer is dit geen probleem.  Door de jaren heen is de kwaliteit van laminaatvloeren sterk verbeterd.

Bijna geen krassen

Een laminaatvloer is niet gevoelig voor krassen. Voor ouders met kleine kinderen is dit al helemaal ideaal. Maar ook als je huisdieren hebt is een laminaatvloer perfect. Als je zware spullen moet verplaatsen is de kans op krassen ook erg klein.

Zelf laminaat leggen of een professional inschakelen?

Heb je al ervaring met vloeren leggen? Dan ben je goedkoper uit, omdat je geen vakman hoeft in te schakelen. Een beetje ervaring of helemaal niet? Schakel dan altijd een professional in.  We zien vaak genoeg dat als mensen zelf aan de slag gaan het eindresultaat niet echt mooi is. Het kost misschien een paar centen extra, maar dan heb je ook wat.

Tot slot

Ga altijd langs bij een laminaat winkel om laminaat in het echt te bekijken. Foto’s kunnen namelijk een vertekend beeld geven. Vaak kun je ook proefstukjes mee naar huis nemen. Wil je geen risico nemen bij het leggen van laminaat? Schakel altijd een professional in.

Bron afbeelding: Woonfijn.Be

Gerelateerde artikelen