De beste gordijnen voor grote en kleine ramen

Tijdens de zomer doen we graag onze ramen en gordijnen zo lang mogelijk open. In de herfst en winter doen we dit juist liever niet vanwege de koude temperaturen. Ook wordt het dan al snel donker, waardoor we de gordijnen al vrij vroeg op de avond dichtdoen. Als de zomer bijna ten einde is, dan merken we ook dat de herfst al om de hoek staat. We moeten dan in ons huis rondkijken welke aanpassingen er nodig zijn om helemaal klaar voor het najaar te zijn.

Raambekleding is echt een sfeermaker in huis tijdens de winter. Daarnaast zorgen gordijnen er ook voor dat het lekker warm blijft binnen. Dat maakt raambekleding dus multifunctioneel! Maar waar moet je eigenlijk op letten als je nieuwe gordijnen uitzoekt? Er zijn tegenwoordig namelijk heel veel soorten raambekleding verkrijgbaar en bij ieder interieur past er wel een ander soort gordijn. Wij raden aan om voor vouwgordijnen te gaan, want dit past bij vrijwel iedere interieurstijl.

Vouwgordijnen voor iedere kamer

Vind jij gewone gordijnen maar saai of veel te aanwezig? En zijn rolgordijnen weer te minimalistisch voor jouw stijl? Dan zijn vouwgordijnen de perfecte middenweg! Dankzij vouwgordijnen kun je namelijk een speelse lichtinval creƫren, maar krijg je tegelijkertijd ook genoeg privacy. Daarnaast hebben vouwgordijnen ook een trendy uiterlijk en een chique uitstraling. Vouwgordijnen heten zo omdat ze horizontale vouwen in de stof hebben. De gordijnen rollen niet omhoog, maar vouwen zich vanzelf op. Door het handige bedieningssysteem zijn de gordijnen erg gebruiksvriendelijk. Vouwgordijnen geven je interieur een warme en gezellige uitstraling en het hangt altijd mooi strak in de baleinen. Verder kun je vouwgordijnen ook gebruiken voor zowel grote als kleine ramen. Ze zijn namelijk op maat te bestellen en nemen maar weinig ruimte in beslag. Vouwgordijnen vallen precies tussen het kozijn en op de vensterbank. Dit is natuurlijk erg fijn, want zo blijft zelfs de kleinste kamer in huis lekker ruimtelijk!

Hoe kies je een vouwgordijn?

Tegenwoordig valt er veel te kiezen als je op zoek bent naar mooie vouwgordijnen. Je kunt dan ook kiezen uit talloze designs, kleuren en soorten stof. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld voor een verduisterende stof te kiezen, maar behoren lichtdoorlatende stoffen ook tot de mogelijkheden. Voor ieder huis en iedere interieurwens is er daarom wel een vouwgordijn te vinden. Daarbij komt ook nog eens dat je vouwgordijnen op maat kunt laten maken. Deze worden dan erg mooi, omdat de gordijnen precies aansluiten op de kozijnen en je dus een strak eindresultaat krijgt. Er zijn dan geen kieren meer aan de zijkant te bekennen! Het grote voordeel van vouwgordijnen op maat laten maken is dat je echt alles zelf mag kiezen. Jij bepaalt dus welke afmetingen het moeten worden en wat voor soort stof en bedieningssysteem jij wilt hebben. Twijfel je nog over welke kleur stof het beste in jouw huis past? Vraag dan eerst online een aantal staaltjes aan, zodat je eerst thuis op je gemakje kunt kijken wat er het beste in jouw interieur past. Dit maakt de uiteindelijke keuze een stuk makkelijker!

Bron afbeelding: woonfanaten.nl

Gerelateerde artikelen