Je woning verbouwen? Vergeet de details niet!

Als je je woning wilt gaan verbouwen, of een nieuwe woning gaat betrekken waar nog veel in moet gebeuren, zijn er een paar dingen waar we al snel aan denken. Een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer. De vloeren er overal uit en vervangen door een nieuwe. Een andere kleur op de muren, misschien wel zo hier en daar een muurtje slopen of verplaatsen. Allemaal heel belangrijk, en van grote invloed op de sfeer die je in je woning neer wilt gaan zetten. Maar wist je dat de juiste details van minstens zo’n groot belang kunnen zijn?

Grote stappen, snel thuis

Natuurlijk, als je iets in je bestaande of je nieuwe woning wilt gaan veranderen, dan denk je al snel aan de grote dingen. De echt in het oog springende zaken, die als ze vervangen worden ook meteen een heel groot verschil kunnen maken. Als je die lelijke, oude keuken met versleten houten deurtjes vervangt door een nieuw exemplaar, helemaal netjes en strak, en precies jouw smaak bijvoorbeeld. Dat maakt in één keer een behoorlijk verschil!

Of wat dacht je van het vervangen van die gedateerde badkamer? Die witte geglazuurde tegeltjes zijn niet alleen niet je smaak, ze maken je badkamer ook nog eens tot een heuse jaren ’80 revival, waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Pak je deze aan, en plaats je er mooie natuurstenen tegels voor in de plek, maakt dat een heel groot verschil.

Dit soort grote klussen moet je ook zeker vooral blijven uitvoeren als dat nodig of gewenst is. Het is alleen goed om daarna eens kritisch te kijken of je nu écht klaar bent. Of zijn er misschien nog kleinere klussen over die ook voor een grote verandering kunnen zorgen?

Een onverwacht groot verschil door nieuwe deuren

Iets wat veel mensen lijken te vergeten tijdens het opknappen van een woning, is dat er ook volop details zijn die een woning kunnen maken of breken. De binnendeuren bijvoorbeeld, worden maar door heel weinig mensen echt goed aangepakt. Veelal krijgen ze een likje verf in een kleur die past bij het interieur, en dat was het wel. Zonde, want juist deze deuren hebben een grote invloed op de sfeer in een woning.

Heb je je woning omgetoverd tot een modern paradijs, of juist een landelijke oase, dan mag je eigenlijk de deuren niet vergeten. Niet alleen een likje verf, nee, kies eens voor deuren die perfect aansluiten bij de stijl die je wilt neerzetten. Landelijke schuifdeuren bijvoorbeeld, die ervoor zorgen dat je je bijna op een boerderij waant. Of juist moderne, strakke deuren, die goed passen bij je industriële interieur. Door hier aandacht aan te besteden en te kiezen voor vervanging, in plaats van alleen een likje verf, maak je je interieur helemaal af.

Bron afbeelding: Woonfans.nl

Gerelateerde artikelen