De diversiteit van raamdecoratie

In de wereld van de raamdecoratie is er genoeg aanbod in soorten, materialen, stoffen en kleuren. Dankzij dit ruime en diverse aanbod is er altijd voor iedere huisstijl wel passende raamdecoratie. In deze blog lees je informatie over de eigenschappen functies en voordelen van gordijnen en rolgordijnen. Voor meer informatie over andere raamdecoratie kun je een kijkje nemen op ilumio raamdecoratie.

Wat kun je met rolgordijnen?

Rolgordijnen zijn veelzijdige raamdecoratie en beschikbaar in allerlei soorten en maten. Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof. Hierdoor kun je zelf de keuze maken in welke ruimte je hoeveel lichtinval/inkijk wilt hebben. Rolgordijnen kunnen ook op draai, – kiepramen en dakramen gemonteerd worden. Slaap je of heb je een kantoortje op zolder en je hebt daar een schuinraam, dan kun je hier dus ook een rolgordijn plaatsen. Een rolgordijn dakraam heeft een goede warmte werende en isolerende functie.

Raamdecoratie voor in de slaapkamer

In je slaapkamer wil je een rustig en vertrouwd gevoel hebben, je moet je er fijn en op je gemak voelen. In je slaapkamer wil je meestal tot rust komen, met verduisterende rolgordijnen en gordijnen moet dit lukken. De verduisterende stof verduisterd maximaal en laat geen licht door. De combinatie van een verduisterend rolgordijn en gordijn hebben niet alleen een verduisterende functie, maar ook een isolerende en geluidswerende functie. Door de dikte van de stof wordt er een stilstaande laag lucht gecreëerd die in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter juist andersom. De verduisterende gordijnen vangen dankzij de grote oppervlakte geluidsgolven op, dit verbetert de akoestiek. Met een verduisterende stof kun je je slaapkamer volledig afsluiten.

Meer privacy in huis

Woon je aan een drukke straat of ben je een beetje klaar met alle voorbijgangers die bij je naar binnen kijken. Dan zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen of inbetween gordijnen een goede oplossing. De lichtdoorlatende stof laat wel genoeg licht naar binnen, maar je kunt hier niet doorheen kijken. Dat zorgt ervoor dat je ruimte wel genoeg verlicht is maar geen zicht naar binnen. Deze lichtdoorlatende rolgordijnen en inbetween gordijnen komen meestal voor in woonkamers of bij mensen op kantoor. Inbetween gordijnen zijn mooi te combineren met jaloezieën, rolgordijnen of dikkere overgordijnen.

De sfeermakers in huis

Wil je niet dat je kamer volledig verduisterd wordt, maar wil je graag je zicht naar buiten houden? Dan zijn vitrage gordijnen of transparante rolgordijnen de juiste keuze. Je kunt namelijk door deze stof heen kijken, hierdoor heb je altijd zicht naar buiten. Wel gaat je privacy hieraan ten onder. Deze stof filtert de felle zonnestralen die naar binnen schijnen wat zorgt voor een warme en gezellige gloed in huis. Deze transparante raamdecoratie neemt sfeer met zich mee en heeft een luxe uitstraling. Heb je een mooi uitzicht naar buiten en wil je deze graag behouden, dan zijn de transparante rolgordijnen of vitrage gordijnen een goede oplossing.

Gerelateerde artikelen