Houten wanddecoratie in huis

Heb je veel saaie muren in huis en zou je graag wat meer sfeer willen toevoegen? Dan is houten wanddecoratie ideaal voor jou. Met houten wanddecoratie ga je net een stap verder dan het traditionele meubilair. Houten wanddecoratie kan van alles zijn, maar meestal is het meubilair of een kunstwerk. Daarnaast is het van hout gemaakt, zoals de naam al doet vermoeden. Het hout geeft een natuurlijke en luxe look aan het interieur van je huis. Daarmee ben je helemaal up-to-date omtrent de laatste woontrends. Decoraties die gemaakt zijn van hout zijn tegenwoordig helemaal in!

Een trendy look met houten wanddecoratie

Wat maakt houten wanddecoratie nu precies anders dan normale wanddecoratie? Er zijn verschillende kenmerken die houten wanddecoratie uniek maken. Ten eerste is het materiaal van hout gemaakt, dit zorgt voor een trendy look in huis, want natuurlijke materialen zijn helemaal van deze tijd. Daarnaast wordt houten wanddecoratie meestal met de hand gemaakt, er komt dus echt vakmanschap aan te pas in het productieproces. Verder zijn er oneindig veel meubels die van hout kunnen worden gemaakt. Wil je een schilderij, tafel of kast? Het kan allemaal als houten wanddecoratie worden uitgevoerd.

Houten wanddecoratie op maat

Het grote voordeel van houten wanddecoratie is dat het op maat wordt gemaakt. Je kunt dus zelf bepalen hoe groot het kunstwerk moet worden en precies de afmetingen doorgeven. Of het dus nu gaat om wanddecoratie voor een grote of kleine woning, jij bepaalt altijd zelf de afmetingen. Verder kun je dus ook zelf bepalen wat voor details je in de decoratie verwerkt wilt hebben. Als je bijvoorbeeld specifieke vormen of figuren in het kunstwerk wilt hebben, dan kun je dit om maat laten maken door de vakman.

Wat voor houten wanddecoratie is er verkrijgbaar?

Bijna alles kan worden uitgevoerd als houten wanddecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld een houten wandpaneel op maat laten maken. Deze kun je aan de muur laten bevestigen en geeft extra sfeer aan je woonkamer. Je kunt diverse kunstwerken van hout laten maken. Een echte klassieker is de houten wereldkaart. De wereldkaart is een zeer gedetailleerde wereldkaart die van hout is gemaakt. Hiervoor worden de modernste lasertechnieken gebruikt om alle details tot in de puntjes uit te werken. De wereldkaart kan vervolgens makkelijk aan de muur worden bevestigd en geeft een luxe en sfeervolle uitstraling. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de skyline van Amsterdam in hout uit te laten voeren.

Interieurstijlen voor houten wanddecoratie

Houten wanddecoratie past in iedere interieurstijl thuis. Een moderne interieurstijl is vooral gebaseerd op strakke lijnen en minimalistische details. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijk producten. Houten wanddecoratie past dus perfect binnen dit plaatje. Houten wanddecoratie past ook perfect in een Scandinavisch interieur. Hierbij is het idee dat je zo min mogelijk voorwerpen gebruikt die weinig detail hebben. Houten wanddecoratie is dan perfect, want je kunt strakke designs laten maken die simpel ogen, maar toch heel krachtig zijn.

Gerelateerde artikelen