De interieurtrends voor 2021

Een nieuw jaar, betekent ook nieuwe trends! Elk jaar is het afwachten welke meubels en andere interieurstijlen de gerenommeerde tijdschriften naar voren zullen schuiven. Aangezien 2021 nu heel dichtbij is, durven we al eens voorzichtig vooruitblikken. 2021 wordt een combinatie van landelijk, industrieel en modern!

Kleuren

Volgend jaar zal draaien om lichte kleuren, die tevens een rustgevend gevoel geven. Denk maar aan kleuren als beige of gebroken wit. Mensen willen meer dan ooit veel licht in huis. Daarnaast zullen velen ook kiezen voor een accentmuur in een ietwat donkerdere kleur. Denk bijvoorbeeld aan een donkerdere tint van beige. Deze combinatie wordt gekozen om een echte huiselijke, warme sfeer te creëren. Daarnaast zal het groen van planten ook meer dan ooit te zien zijn in onze huiskamers. We willen graag de natuur in huis halen, om een zalige sfeer van rust te creëren. Doordat we dit jaar vaker thuis moesten blijven, hechten we meer belang aan de inrichting van ons huis.

Meubelen

Voor de meubelen zal de trend strak en landelijk zijn, ook al lijkt dit voor velen moeilijk te combineren. Een voorbeeld hiervan is een kuipstoeltje, met een strakke rechtlijnige vorm. Maar in plaats van leder te gebruiken, is het vervaardigd uit stof. Om deze stijl nog duidelijker in de verf te zetten, zullen meubels op wieltjes helemaal terug in zijn. Meubels op wieltjes geven een lichte industriële stijl aan het interieur. Maar in combinatie met de juiste materialen, komt de authentieke, landelijke stijl ook duidelijk naar voren. Op WielenOutlet vind je allerlei voorbeelden van meubels met wieltjes!

Duurzaamheid

Een van de duidelijkste trends, die al meerdere jaren in de lift zit, maar volgend jaar echt zal doorbreken, is duurzaamheid. 2021 wordt het jaar waarin we meer dan ooit zullen kiezen voor duurzame, natuurlijke materialen. Denk aan gerecycleerde vintage meubelen bijvoorbeeld. Of bijvoorbeeld meubelen en accessoires gemaakt van onbehandelde houtsoorten. Hierbij zul je ook snel merken dat het landelijke element vaak terugkeert. Accessoires gemaakt van plastic zullen onze huiskamer moeten verlaten. Denk hierbij aan tafellampjes met een plastic omhulsel. In een wereld waarin we plastic afval zoveel mogelijk proberen vermijden, is ook geen plaats voor plastic in het interieur. Er zal eerder gekozen worden voor robuuste metalen. Hierin zie je dan weer het industriële terugkeren.

Gerelateerde artikelen