Knus dineren aan een ronde eettafel

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom je aan een ronde eettafel leukere gesprekken op gang krijgt? De eettafel is de uitgerekende plaats om met het gezin bij elkaar te komen om de dag door te nemen. Ronde eettafels worden de laatste jaren steeds populairder: juist in deze tijd zijn we op zoek naar dat extra beetje gezelligheid in de woonkamer. En gezellig eten, dat doe je het beste aan een ronde eettafel.

Het middelpunt van de woonkamer

Aan een eettafel doe je meer dan alleen eten. In vroegere tijden was de eettafel het centrum van de woonkamer. Er was nog geen televisie, waardoor mensen vaker aan de eettafel zaten. Met de intrede van de televisie zitten we tegenwoordig vaker op de bank, waardoor de rol van de eettafel veranderde. Nog steeds is het een belangrijke plek in ons huis. Het is de plaats waar je aan het eind van de werk- en schooldag samenkomt om de dag te bespreken, of waar je in de ochtend een ontspannen ontbijtje met elkaar deelt.

Gezellig dineren

Een ronde eettafel zorgt ervoor dat je met een grote groep toch gezamenlijk gesprekken kunt voeren. Dit is lastiger aan een eettafel die langwerpig is. Je zult bij zo’n langwerpig model vaker hebben dat een persoon niemand tegenover zich heeft, of dat de mensen aan de ene kant van de tafel lastig kunnen praten met de mensen aan de andere kant. Een ronde tafel haalt deze obstakels weg. Aan een ronde tafel kun je al je tafelgasten gemakkelijker aankijken, ook degenen die het verste bij je uit de buurt zitten.

Ruimte-efficiënt

Daarnaast spaar je met een ronde eettafel ruimte, waardoor je ze ook kwijt kunt in een kleine woonkamer. Ronde tafels nemen minder ruimte in beslag dan een vierkante of langwerpige tafel. Daarom is een ronde eettafel bij uitstek een goede keuze wanneer je een kleinere woonkamer hebt, maar toch met meerdere mensen aan tafel wilt.

Modetrend: mangohout

Ben je op zoek naar een eettafel die helemaal van dit moment is? Combineer een ronde eettafel dan met die andere woontrend: mangohout. Deze duurzame houtsoort zie je in steeds meer meubelwinkels terug, en met recht. Een eettafel van mangohout is namelijk een echte blikvanger. De vlammende kleurschakeringen waar de houtsoort bekend om staat geven een mangohouten tafel een warme en natuurlijke uitstraling. Dat maakt dineren aan een ronde eettafel nog gezelliger!

Gerelateerde artikelen