Ga voor stoer met een industriële buffetkast

industriele buffetkast

Hou jij ervan om je mooie servies, vakantiesouvenirs of andere spullen mooi ten toon te stellen? Dit kan perfect met een buffetkast. Als je in een stoer interieur woont, is het dan ook logisch dat je voor een buffetkast industrieel kiest. Maar wanneer spreek je van industrieel en waarom zou jij de industriële stijl voor je buffetkast kiezen? Wij gingen alvast voor jou op zoek bij Cavetown.nl en vonden een aantal zeer unieke exemplaren. Laat je inspireren!

Wat zijn de kenmerken van industriële buffetkasten?

Industriële kasten in het algemeen zijn geïnspireerd op kasten die vroeger in ateliers, scholen of ziekenhuizen gebruikt werden. Ze waren vooral bedoeld om functioneel te zijn, namelijk het opbergen van diverse benodigdheden. Er werd dan ook niet zo veel aandacht besteed aan de afwerking van de kasten. Zo zijn bijvoorbeeld in sommige modellen de lasnaden en klinknagels duidelijk zichtbaar. En dat maakt deze kasten ook zo stoer. Industriële kasten zijn hoofdzakelijk gemaakt van metaal, glas en hout. Dit waren de metalen die toen voorhanden waren. Deze keuze van materialen wordt nu ook nog altijd in ere gehouden. Industriële buffetkasten zijn vooral sterk en hebben een robuuste uitstraling. De kleuren zijn vooral zwart, wit grijs. De laatste jaren zie je ook andere kleuren zoals groen of donker blauw. Ook in messing vind je tegenwoordig prachtige exemplaren. Als je van plan bent om een industriële buffetkast te kopen, hou dan vooral de kenmerken ‘stoer, sterk, duurzaam en eerlijke materialen’ voor ogen. Baseer je keuze daarop.

industriele buffetkast

Waarom kiezen voor de industriële stijl?

Fervente aanhangers van de industriële stijl kiezen deze wooninrichting omdat ze van stoer, robuust en groots houden. Een industriële buffetkast past dan ook perfect in een loftwoning, een opgeknapt industrieel pand, een mancave… Maar ook liefhebbers van een minimalistische of moderne stijl houden best wel van industriële kasten. In een hedendaags interieur is een dergelijke kast een echte blikvanger. Het is misschien het enige industriële object dat je dan in huis hebt maar juist daarom springt een dergelijke kast onmiddellijk in het oog.

Hoe integreer je je industriële buffetkast in je interieur?

Tenzij je je industriële kast als blikvanger opstelt, combineer je je buffetkast met andere industriële elementen in je woning. Laat het metaal van de kast aansluiten bij je metalen raamkozijnen, het metalen onderstel van je boomstamtafel of een metalen trap die door je woonkamer loopt. Combineer het zwart met een zwarte binnendeur of een zwart vloerkleed. Als je een buffetkast met hout kiest, laat ze dan aansluiten bij een stoere houten trap, een houten industriële schuifdeur of andere kasten met metaal en hout. Laat ze vooral goed uitkomen in je interieur. Ze verdient het om alle aandacht te krijgen!

Gerelateerde artikelen