Deze typen wokpannen moet je even bekijken

Ben je van plan om een nieuwe wokpan te kopen en weet je nog niet precies welke wokpan je wilt hebben? Misschien wist je dit nog niet, maar er zijn meerdere typen wokpannen. Naast dat ze kunnen verschillen in grootte, kunnen ze ook verschillen in het gebruik. Hierdoor moet je echt even goed opletten welke pan je gaat aanschaffen, zodat je de goede keuze maakt. We zetten graag de verschillende typen wokpannen voor je op een rijtje, zodat het wat gemakkelijker wordt om ze te onderscheiden van elkaar.

Wokpan met hoge rand

Een wokpan met een hoge rand aan één kant is ontzettend handig als je het eten in de pan gemakkelijk wilt omschudden. Je kunt als het ware als chefkok aan de slag en het eten met een vloeiende beweging omschudden in plaats van steeds te moeten roeren. Een hogere rand is trouwens ook heel handig als je graag met sausjes werkt in de pan, want de kans op overstroming is dan een stuk minder groot. Naast dat het handig in gebruik is ziet het er ook nog eens ontzettend professioneel uit. Wie wil hier nou niet mee koken?

Stalen wokpan

Je kiest voor een stalen wokpan als je graag heel heet wilt koken. Een stalen pan geleid de warmte van de kookplaat namelijk ontzettend goed en je kunt deze op rap tempo verhitten. Dit werkt echter niet hetzelfde als een pan met anti-aanbaklaag. Als je die te snel verhit, kan het de laag in de pan verpesten en laat deze langzaam stukjes materiaal los. Dit komt weer in je eten terecht en in de lucht die je inademt, wat niet erg gezond is. Bij een stalen pan is dit niet mogelijk, waardoor je gemakkelijk olie kunt verhitten en bijvoorbeeld vlees snel kunt dichtschroeien.

Een wokpan met deksel en handvat

Tot slot moet je nog even een blik werpen op een wokpan met deksel en handvat. Een deksel is sowieso best een goed idee, zeker als je op hoge temperaturen aan het koken bent. Je wilt de temperatuur zo goed mogelijk vasthouden, waar een deksel echt bij kan helpen. Daarnaast is het ook wel handig om de vetspetters tegen te gaan, zodat jij je niet kunt verbranden of vieze kleren krijgt tijdens het koken. Ook kan een extra handvat handig zijn, omdat de wokpan vaak groot en zwaar is. Met een extra handvat houd je de pan op zijn plek en kun je hem ook makkelijker op tafel zetten.

Gerelateerde artikelen