Wat is 2.5D printing?

Grote kans dat je nog niet bekend bent met het fenomeen 2.5D printen. Het is dan ook nog een vrij nieuwe techniek, die nog niet heel veel mensen kennen. 2.5D printen is namelijk iets anders dan zomaar op een papiertje of doek printen. Deze techniek kan namelijk niet alleen ‘plat’ printen, maar kan ook nog eens in de hoogte gaan. Hierdoor krijgt de print een extra dimensie. Je maakt namelijk structuren, die je ook nog eens kan voelen. 2.5 D printen, bijvoorbeeld bij Printerior, is dus zeker de moeite waard om eens naar te kijken. Het biedt je namelijk veel opties voor bijvoorbeeld je interieur. Daar zullen we je in de volgende alineas wat meer over gaan vertellen.

Gave schilderijen ontwikkelen met 2.5D printing

Printerior biedt allerlei verschillende soorten geprinte dingen aan. Maar 2.5D is wel echt een heel unieke soort. Je kan er vanalles mee maken. Bijvoorbeeld een schilderij. En dan heb je dus echt een super uniek schilderij, die vrijwel niemand in zijn woonkamer heeft hangen. Je kan gaan voor een schilderij uit het vaste aanbod, maar je kan ook zelf wat laten ontwerpen en printen. Zo wordt je schilderij nog persoonlijker. Het is dus super leuk voor thuis aan de muur, maar ook zeker om als cadeau te geven. Want wie heeft er nou zo’n uniek en origineel cadeau als dit? Het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij de opties en mogelijkheden die deze technologie biedt. Klik hier om meer te lezen over 2.5D printen en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt.

Hoe is zo’n print opgebouwd?

Je zult je misschien afvragen hoe zo’n print dan is opgebouwd. Want er wordt natuurlijk ook in de hoogte geprint. Deze hoogte is maximaal 1 millimeter. Dat klinkt misschien vrij laag, maar is wel zichtbaar en voelbaar in het schilderij. Het is dus niet zo dat je het helemaal niet ziet. Deze relatief lage hoogte zorgt er juist voor dat het reliëf er mooi fijn uitziet en dus niet te lomp is. Dat komt ook doordat deze ene millimeter opgebouwd is uit wel 40 lagen. Je kan je daardoor misschien wel voorstellen hoe fijn er gewerkt wordt. Wanneer je print af is, kan je er ook nog voor kiezen om het af te laten werken, bijvoorbeeld met een extra laagje. Deze kan bijvoorbeeld dienen om je schilderij glanzend te laten maken, of gewoon ter bescherming.

Gerelateerde artikelen