Je eettafel beter schoon houden: dit zijn 4 handige tips!

Het kan in huis soms al snel een rommeltje zijn. Zeker bepaalde plekken worden gauw vies in een woning. De eettafel bijvoorbeeld, evenals de omgeving eromheen! Ben je het zat dat je hier steeds maar weer flink moet schoonmaken, om alle vlekken en etensresten weg te krijgen? Wie weet kunnen deze tips je helpen!

Tafel beschermen

De belangrijkste oplossing voor minder vuil op de eettafel? Zorg voor bescherming van de tafel! Zeker als je een houten eettafel in huis hebt staan, is dit belangrijk, aangezien restjes en vocht al snel in het hout kunnen trekken. Dat zorgt voor lelijke vlekken, die er niet meer uit komen. Hoe je dit voorkomt? Met een praktisch transparant tafelzeil! Zo’n zeil is heel handig in het gebruik, aangezien je het zeil gemakkelijk kunt afnemen en dus schoon kunt houden. En een tafelzeil ziet er ook nog eens mooi uit op de tafel, in een toffe kleur of print! Naast een tafelzeil kun je ook denken aan transparante placemats Het kleed kun je in de was gooien als er vlekken in zijn gekomen: ook dit is in no time weer schoon. Wissel af met leuke zeilen en kleden op de tafel – zo is dit tevens een plezier voor het oog.

Bescherming van de vloer

Niet alleen de tafel wordt vies, maar ook de vloer rondom de eettafel. Kruimels liggen bijvoorbeeld al snel op de grond. Je kunt hier met de stofzuiger overheen gaan, maar daar heb je misschien ook niet altijd zin in. Ben je bang dat er vlekken in de vloer gaan trekken, van spetters van saus of andere restjes? Kies dan ook voor goede bescherming van de vloer, met een zeil of een wasbaar vloerkleed. Op die manier kun je er zekerder van zijn dat je vloer netjes blijft.

Grotere eettafel in huis nemen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het kan toch helpen: wellicht heb je een grotere eettafel nodig in huis. Als het namelijk behoorlijk krap is aan de tafel, maakt dit het lastiger om netjes en zorgvuldig te eten. Zit je te dicht op je buurman of -vrouw aan tafel? Of staat de tafel altijd bomvol en is er geen ruimte meer vrij om je armen te kunnen bewegen? Overweeg dan een grotere eettafel, voor meer bewegingsvrijheid.

Netter eten: de juiste eetgewoonten

Het wordt uiteraard al helemaal snel een rommeltje aan de eettafel als je slordig eet. Probeer jezelf, maar ook de andere gezinsleden aan te leren om netjes te eten. Vooral bij kleine kinderen is dit belangrijk: ze maken er anders een potje van. Als je je kind al op een jonge leeftijd aanleert hoe hij of zij netjes kan eten, is dit de normaalste zaak van de wereld. En dat scheelt jou weer een heleboel opruimtijd!

Gerelateerde artikelen