Woning verbouwen: aan welke details kun je denken bij de afwerking?

Als je je woning gaat verbouwen, komt daar uiteraard een heleboel bij kijken. Je let waarschijnlijk met name op het grote plaatje: de grote aanpassingen die er worden gedaan! Vergeet echter niet de details. Het zijn namelijk tevens de kleine dingen die het doen. We zetten het voor je op een rijtje: op de onderstaande punten kun je letten.

Samenkomst van kleuren

Besteed de nodige aandacht aan de samenkomst van de kleuren in je woning. Kleuren vind je immers overal terug: op de vloer, de muren, de tegels, de deuren en de kozijnen. En dan zijn er ook nog de kleuren van je meubels en woonaccessoires! Als dit alles mooi op elkaar is afgestemd, creëer je een samenhangend geheel. Ga bijvoorbeeld voor kleuren binnen hetzelfde spectrum, die grotendeels gelijk zijn aan elkaar. Of laat een bepaalde verfkleur op meerdere plekken terugkomen. Zo heb je er duidelijk over nagedacht!

Stijlvolle plinten

We denken vaak grondig na over de gewenste nieuwe vloer bij een verbouwing. Dat is uiteraard relevant! De vloer betreft een belangrijk onderdeel in een woning. Waar we vervolgens echter minder uitgebreid bij stilstaan? De plinten! Dat is zonde, aangezien passende plinten de styling van de vloer compleet maken. Denk bijvoorbeeld na over de ideale hoogte van de plint. En hoe zit het met de kleur: wil je ‘m gelijk aan de vloer of de muur hebben? Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Deurmat op maat laten maken

Bij jouw deur heb je er natuurlijk ook een in gebruik: een goede deurmat! Om de deurmat helemaal aan te laten sluiten, kies je voor een deurmat op maat. Met een mooie vloermat op maat zorg je zo voor een fraaie entree bij je woning, passend bij de afmetingen van je hal en deur. Een mat op maat past precies – en dat valt op. Het zijn juist dit soort kleine afwerkingen die zorgen voor een groots effect! Daar komt bij dat een vloermat op maat een praktische afwerking is, aangezien de mat altijd netjes op de plek blijft liggen.

Passende stopcontacten

Stopcontacten zijn er in allerlei soorten en maten te vinden, waar je bij de elektrische installatie op kunt letten. Je kunt dan ook zeker op zoek gaan naar je favoriete look! Standaard zien we in woningen witte stopcontacten voorbijkomen, maar je kunt juist ook gaan voor trendy zwart. Of denk aan een opvallende kleur, zoals goud! Van een klassieke afwerking tot een modern design: ook hier heb jij het voor het zeggen.

Mooie klinken en knoppen

Let tevens op de klinken en knoppen in je woning. Je kunt de deuren en keukenkastjes namelijk nog zo mooi vinden, maar als de klik of knop je niet aanstaat, ga je er nooit echt van genieten. Gelukkig is een klik of een knop al snel vervangen. Kleine moeite, fraai resultaat!

Gerelateerde artikelen