Dit zijn de makkelijkste vloeren om te onderhouden

Bij de aanschaf van een nieuwe vloer wil je natuurlijk weten of deze makkelijk in onderhoud is. Straks heb je een compleet nieuwe vloer aangeschaft, om deze na enkele jaren alweer te moeten vervangen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarnaast moeten vloeren er stijlvol en netjes uitzien, maar is het niet de bedoeling dat je je druk maakt om elk krasje. Het is dus hoog tijd om goed uit te zoeken welke vloeren het makkelijkst in onderhoud zijn en hoe je deze het best schoon kunt maken. Zo scoor jij een vloer zonder dat je hier binnen een paar jaar spijt van krijgt.

De laminaatvloer

De laminaatvloer is een populaire vloersoort en dat is niet voor niets. Het oogt stijlvol, elegant en rustig. Daarnaast zijn het zeer stevige vloeren, omdat de toplaag extra sterk is. Deze is bestand tegen krassen, vlekken en andere soorten beschadigingen. Het enige wat deze vloer qua onderhoud vraagt is het regelmatig verwijderen van stof en zand, omdat deze wel krassen kunnen veroorzaken. Laminaatvloeren zijn ook nog eens erg voordelig, dus je kunt gemakkelijk goedkoop laminaat scoren!

De PVC-vloer

Net als de laminaatvloer kun je de pvc-vloer gemakkelijk reinigen door deze voornamelijk stofvrij te houden. Deze variant kan prima wekelijks gedweild worden, maar zorg dat je geen heftige schoonmaakmiddelen gebruikt. Een klein scheutje allesreiniger of speciaal schoonmaakmiddel moet voldoende zijn. Wanneer je vlekken maakt kun je deze het beste zo snel mogelijk verwijderen, om te voorkomen dat ze in de vloer trekken.

Gietvloer

Een gietvloer is ideaal als je een luie schoonmaker bent, want met een stofzuiger of bezem kom je al een heel eind. Vuil hecht niet snel aan een gietvloer en vlekken kun je bijna niet maken. Mocht je toch iets omstoten, dan kun je dit gewoon met een vochtige doek verwijderen. Doordat de gietvloer volledig egaal is moet je wel goed op de hoeken van de kamer letten. Hier verzamelt namelijk een hoop stof. Je hoeft geen speciale reinigingsmiddelen te kopen; gewoon wat lauw water en een klein beetje allesreiniger is voldoende.

Vinylvloer

Een vinylvloer behoort ook zeker in dit rijtje van makkelijk te onderhouden vloeren, omdat je deze gemakkelijk dweilt. Je hoeft echt geen dure reinigers te kopen om deze vloer schoon te krijgen, want je kunt het zelfs met wat afwasmiddel schoon krijgen. Gebruik nooit heet water, maar kies voor een lauwe tot koude temperatuur. Gebruik niet teveel water, want deze vloer houdt daar echt niet van en kan dan gaan scheuren. Wees hier dus heel voorzichtig mee en wring je dweil goed uit.

Grindvloer

Een grindvloer is eigenlijk ideaal voor de klunzen onder ons. Deze vloer is overal tegen bestand en kan tegen een flink stootje. Al het vuil wat tussen de grindsteentjes komt te zitten kun je gemakkelijk opzuigen met een stofzuiger. Daarnaast hoef je deze eigenlijk niet te dweilen, maar als je het ├ęcht nodig vindt kun je dit eens per jaar doen met wat schoonmaakmiddel. Je kunt hierbij ook een waterstofzuiger gebruiken, om deze vloer grondig te reinigen.

Gerelateerde artikelen