Do it yourself: de tuin verbouwen

Yes, we gaan de tuin verbouwen. We hebben wat geld apart gelegd en tijd gereserveerd. Onze tuin moet een geweldig ontspanningsoord worden. Als alles klaar is, nodigen we onze vrienden uit en genieten we voortaan op en top van het buitenleven. Tips om zelf je tuin te verbouwen en er een paradijsje van te maken.

De beplanting

De beplanting is een van de belangrijkste dingen als je je tuin gaat verbouwen. Welke planten en bloemen kies je? Hoe deel je de tuin in? De planten en bloemen bepalen voor een groot gedeelte de sfeer in je tuin. Er zijn allerlei handige hulpmiddelen te vinden als je zelf een plantschema wilt maken. Even overleggen met een tuinontwerper is ook nooit verkeerd. Het is namelijk wel van belang dat je het een en ander weet over de bloemen en planten. Hoe zit het onder meer met de bloeikleur, de hoogte en de bloeitijden? Wil je de beplanting rustig of het liefst iets drukker? Als je meteen een volwassen tuin wilt, koop dan grotere planten en struiken.

Verlichting

Ga je voor een sfeervolle tuin, besteed dan veel aandacht aan de verlichting. Wil je ook functionele verlichting of hoeft deze wat jou betreft alleen sfeerverhogend te zijn? Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan spotjes die een bepaald element in de tuin verlichten. Dit kan ook een waterelement zijn. Wil je duurzaam aan het werk, kies dan voor LED verlichting. Dit is laag in energieverbruik en kan zeker als sfeerverlichting worden gebruikt.

Zwemspa

Tja, wil je echt volop kunnen ontspannen in je tuin, dan kan een zwemspa van Elite Wellness niet ontbreken. Maak je eigen resort en wanneer je ook maar wilt, geniet je in je eigen wellness tuin. Houd hierbij rekening als je het ontwerp maakt voor je tuin. Simpele vormen en strakke lijnen passen het beste bij een echte relaxtuin. Daarnaast is het een aanrader om te werken met voornamelijk natuurlijke materialen. Kies je voor een zwemspa, dan wil je uiteraard ook comfortabele meubelen. Houd bij het aanschaffen van de spa goed rekening met je persoonlijke wensen. Gaan jullie er met meerdere mensen in of liever alleen met zijn tweetjes? Hoe groot wil je de spa? Houd bij het ontwerpen van je tuin rekening met de locatie van de spa. Geniet over een poosje van je eigen wellnessresort!

Gerelateerde artikelen