Een design tv meubel? Zo kies je het perfecte meubel voor een chique woonstijl

Design meubels maken een ruimte chique, stijlvol en tijdloos. Echt design is helaas vaak ook onbetaalbaar. Gelukkig zijn er veel alternatieven om een meubel duurder te laten lijken dan het is. Een tv meubel kun je bijvoorbeeld gemakkelijk zo uitkiezen dat het chique en modern lijkt, maar je niet een rib uit je lijf kost.

De keuze voor een tv meubel is misschien wel de lastigste van je hele interieur. Dat heeft veel te maken met hoe prominent het in de ruimte aanwezig is. Een tv meubel is groot, vaak een beetje lomp en is ook nog voorzien van een grote zwarte televisie. Het is dan ook lastig om een mooi tv meubel te vinden dat echt bij je past.

Maar het is niet onmogelijk! Een mooi tv meubel kan het verschil maken. Er zijn een aantal elementen waar je op kunt letten als je wil dat het meubel duurder lijkt dan het echt is:

  • kleur;
  • maten;
  • afwerking;
  • knoppen, sloten en meer.

Een goede kleur

Een felle of hysterische kleur is niet de manier om een meubel duur te laten lijken. Hoe vervelend ook, een opvallende kleur kan al snel goedkoop lijken. Wil je een tv meubel dat duurder lijkt dan het is? Neutrale kleuren of natuurlijke materialen zijn dan je beste keuze. Als je kiest voor een meubel van hout, kies dan ook voor donker hout. Dit ziet er vaak duurder uit.

Het zwevende tv meubel

De trend van het moment is het zwevende tv meubel. Deze kast kun je aan de muur bevestigen en het heeft dus geen pootjes die op de grond staan. Praktisch voor de schoonmaak, maar het heeft nog meer voordelen: een zwevend tv meubel lijkt altijd chiquer dan een meubel op pootjes. Het is strak, modern en één met de muur. Dat heeft een stijlvol effect.

Zwart op zwart

Een zwart tv meubel met een zwarte televisie erop. Een beetje too much? Nee hoor, precies genoeg! Want zwart op zwart maakt van de combinatie een mooi geheel, zonder dat het teveel opvalt door felle kleuren. Het is een eyecatcher zonder een doorn in het oog te zijn: precies wat je wil.

Laag bij de grond

Een subtiel meubel laag bij de grond kan ook een chique uitstraling geven aan je huis. Zorg in dat geval dat de kast ook niet te diep is. Een te diepe kast kan weer te prominent worden en dan lijkt het iets goedkoper.

Kies bijvoorbeeld een donkere houtsoort zoals eikenhout of ga voor zwart en zorg dat het meubel niet dieper dan 40 centimeter is. Zo is er ruimte om een leuke accessoire toe te voegen maar hoef je niet bang te zijn dat het geheel te dominant wordt.

Gerelateerde artikelen