Wanneer moet je een elektricien inhuren?

Net als vele andere professionals kun je een elektricien ook voor allerlei werkzaamheden inhuren. Hierdoor is het voor veel mensen onduidelijk wanneer zij wel en niet een elektricien nodig hebben. Dit zorgt geregeld voor gevaarlijke situaties. Zo denken sommige mensen bijvoorbeeld dat zij zelf aan de slag kunnen met elektra als ze enigszins handig zijn. Toch is het vaak beter om dit uit te besteden aan een elektricien. Twijfel je of je een klus al dan niet uit moet besteden aan een elektricien? Wij zetten in deze tekst een aantal klussen op een rijtje waarvoor je een elektricien in moet huren.

Kortsluiting verhelpen

Is de stroom in jouw woning in Rotterdam uitgevallen? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo is er mogelijk sprake van een stroomstoring. Stroomuitval is ook vaak het gevolg van kortsluiting. In sommige gevallen kun je dit probleem zelf verhelpen. Kijk hiervoor eerst in de meterkast om welke groep het gaat. Verwijder vervolgens de stekkers van alle elektrische apparaten die zijn aangesloten op de betreffende groep. Schakel nu de stroom weer in en steek de stekkers één voor één weer in het stopcontact. Slaat de schakelaar om zodra je de stekker van een apparaat in het stopcontact steekt? Dan is dit apparaat de oorzaak van de kortsluiting.

Helaas is kortsluiting niet altijd zo gemakkelijk te verhelpen. Heb je bovenstaande geprobeerd maar is de stroom nog niet terug? Zoek dan niet verder, maar huur een elektricien in Rotterdam in. De kans is dan aanwezig dat het probleem in de elektrische installatie zit. Ga hier nooit en te nimmer zelf mee aan de slag. Je moet namelijk over specifieke kennis beschikken om sluiting in de elektrische installatie te verhelpen. Een elektricien beschikt over deze kennis, waardoor het probleem binnen de kortste keren verleden tijd is.

Elektra aanleggen en/of vervangen

In vrijwel ieder huishouden in ons land komen vandaag de dag talloze elektrische apparaten voor. Om meerdere van deze apparaten gelijktijdig te kunnen gebruiken, moet je over voldoende stopcontacten beschikken. Vind je dat er momenteel te weinig van deze stroompunten in jouw woning zijn? Dan kun je besluiten om extra stopcontacten te plaatsen. Huur voor deze klus altijd een elektricien in. Hij kan jouw wandcontactdozen niet alleen mooi wegwerken, maar sluit deze ook op de juiste manier aan op de groepenkast. Hierdoor weet je zeker dat de stroompunten straks werken.

Een elektricien in Amsterdam huur je overigens niet alleen in voor het aanleggen van nieuwe elektra. Nee, want ook voor het vervangen van huidige stroomkabels doe je een beroep op zo’n professional. Hij bekijkt allereerst of het nodig is om de bedrading te vervangen. Is dit het geval? Dan gaat hij vaak direct voor jou aan de slag. Hierdoor is jouw elektra binnen de kortste keren gerenoveerd en kun je weer veilig stroom gebruiken in huis.

Extra groep(en) of nieuwe groepenkast

Tot slot huur je ook een elektricien in voor werkzaamheden aan jouw groepenkast. Denk hierbij aan het plaatsen van een extra groep. Dit kan nodig zijn als je meer en meer elektrische apparaten in huis haalt. Daarnaast heb je mogelijk een speciale groep nodig voor zware apparaten, zoals een inductiekookplaat. Heb je thuis nog een ouderwetse stoppenkast? Overweeg dan een elektricien in te huren om deze te vervangen. De moderne groepenkast is namelijk een stuk veiliger dan een oude stoppenkast.

Gerelateerde artikelen