Zo decoreer je je kerstboom op een originele manier

Elk jaar decoreren we onze kerstboom weer, maar toch krijgt deze vaak dezelfde uitstraling. De ene heeft een echte kitschboom en hangt er van alles in; van souvenirs tot aan sleutelhangers. De ander houdt van een zeer gestylde kerstboom en coördineert deze op kleur, vorm en afwerking. Toch willen we soms wel eens wat anders en zijn we drastisch op zoek naar wat verandering. Maar weet je dat je al heel makkelijk een originele boom kunt creëren? Met slechts een paar aanpassingen maak jij van jouw kerstboom dit jaar een spectaculaire verschijning.

Kies eens voor een speciale kunstboom

Heb je er wel eens over nagedacht om een kunstkerstboom in een gekke kleur te kopen? Je kunt natuurlijk een simpele, groene boom aanschaffen, maar dat kan veel leuker! Wat dacht je van een knalroze boom? Of een zilvere boom? We snappen dat dat heel heftig is, maar het geeft ontzettend veel nieuwe mogelijkheden. Zo kun je een roze boom bijvoorbeeld volledig volhangen met zwart-witte decoraties. Zo krijgt de kerstboom opeens een heel ander karakter wat zeker bekijks oplevert.

Ga voor volledige chaos

Als jij absoluut niet het type bent om kleuren en vormen te combineren, is het een goed idee om voor volledige chaos te gaan. Waarom zou je voor een super stijlvolle boom gaan als je een erg creatieve persoonlijkheid hebt? Combineer gewoon lekker alles wat je mooi vindt en hang het ook lekker door elkaar. Je hoeft niet naar de afstanden van de decoratie te kijken, want je hangt de boom zo vol mogelijk. Misschien hang je ‘m wel zo vol dat de boom bijna niet meer te zien is. Zo is hij interessant om naar te kijken en biedt elke hoek weer een ander perspectief.

Kies voor een gaaf kleureffect

Je kunt je kerstboom op veel manieren coördineren op kleur. Denk hierbij aan een regenboogboom, waarbij je de ballen van boven naar benden in de kleuren van de regenboog hangt. Je kunt ook voor een ombre boomversiering kiezen, waarbij je twee kleuren kiest en deze langzaam in elkaar over laat lopen. Zo kies je voor een erg origineel ontwerp, wat zeker opvalt bij je gasten. Dat is nog eens wat anders dan een boom met ‘gewoon’ een paar kleuren kerstballen en slingers.

Gerelateerde artikelen