Keukentrends in 2022, wat te verwachten het aankomende jaar

Voor veel mensen is de keuken het hart van het huis. Het is tenslotte waar families samenkomen om herinneringen te maken. Maar keukens zijn ook big business voor fabrikanten en retailers. En nieuwe keuken apparatuur zoals Bosch Accentline spelen in op trends van de toekomst. Vooruitblikkend, zijn hier enkele keukentrends die in 2022 populair zullen zijn op basis van de laatste keuken apparatuur.

Meer ‘Open Kitchen’ Designs

We zien het steeds meer, open keukens die een gezellige samenbrengende functie hebben. Het is daarom geen verrassing dat de keuken ontwerp zich steeds meer aan het ontwikkelen is om deze indeling optimaal te kunnen benutten. Op dit moment zijn er tal van manieren om een open keuken hebben zonder in te moeten leveren op functionaliteit. Een manier is om te bezuinigen op kastruimte voor opslag in het voordeel van aan de muur gemonteerde apparatuur en het verlaten van meer vrije ruimte op het aanrecht.

Combineren van eettafels en aanrechten

Keukens worden steeds multifunctioneler. Het zal niet lang meer duren voordat gezinnen hun aanrecht gaan gebruiken voor huiswerk, projecten en kantoorwerk, naast het koken van maaltijden en het ontvangen van gasten. Wanneer een aanrecht meerdere doelen kan dienen, is het zinvol om er een te gebruiken die al in de keuken staat in plaats van een eettafel van kamer naar kamer te verplaatsen

Meer touch-enabled keukenapparatuur

Net als de trend naar spraakgestuurde apparaten, zullen apparaten met aanraakbediening in 2022 een groeiende trend zijn in de keuken. Touchscreens zijn een standaardvoorziening geworden op veel ovens en fornuizen, en we kunnen verwachten dat deze trend in het volgende decennium zal escaleren.

Kijk voor meer inspiratie eens op de website van keukenloods.nl

Gerelateerde artikelen