Fotografietips om je huis snel te verkopen

Denk je eraan om jou huis te verkopen maar heb je het de afgelopen jaren misschien een beetje gelaten voor wat het was? Dan is het tijd dat er energie en moeite in wordt gestoken. Een goed gestileerde woning levert namelijk meer op. De eerste indruk telt altijd. Dat beteken; maak mooie foto’s. Of laat mooie foto’s maken van je huis. Als je interieurfotografie goed is zul je meer bezichtigingen krijgen. Benieuwd wat je hiervoor moet doen? Lees snel verder voor de 10 tips!

1: Zorg ervoor dat je woning ruim oogt

De meeste mensen dromen van een groot huis. Doe hier je voordeel mee en zorg ervoor dat je woning er ruim uitziet op je foto’s. Zelfs woningen die kleiner zijn zien er groter uit zolang je maar de goede verkoopstyling hebt. Het maakt niet uit of je dat bankje daar leuker vindt staan dan op een andere plek in je kamer, als je je woning wilt verkopen dan verplaats je deze. Zorg ervoor dat je vloeroppervlakte schept daar waar het kan. Als je dit doet dan zien je eventuele kopers welke mogelijkheden er allemaal zijn bij het inrichten van de kamer.

2: Zorg dat je persoonlijke bezittingen opgeborgen zijn

Als je jouw familiefoto’s of de knutselwerkjes van je kinderen in je huis laat staan, die je wilt verkopen, zul je merken dat veel kopers het lastig vindt om hier doorheen te kijken. Dit belemmert de fantasie van je eventuele verkopers die natuurlijk de kamer al aan het inrichten zijn met hun eigen spulletjes. Kies er dus voor dat je persoonlijke bezittingen netjes opgeborgen zijn.

3: Hang niet je vuile was buiten

Misschien hoef ik je dit niet te zeggen, maar vaak zie je huizen op Funda voorbijkomen die hun was hebben hangen over de waslijn of over de wasmand. Dit is natuurlijk voor niemand interessant en dit belemmert de verkoop van je huis.

4: Zorg voor licht in je huis

Hoe meer licht er in je huis is, hoe groter je huis lijkt. Als je je huis laat fotograferen voor de verkoop zorg er dan voor dat je alle gordijnen open hebt gedaan en zorg ervoor dat je alle rolluiken of jaloezieën omhoog hebt gedaan. Als je tussendeuren of tuindeuren hebt aarzel dan niet om deze ook open te zetten. Hierdoor krijg je een ruimtelijke uitstraling en mensen houden ervan om te zien wat er aan de andere kant van de deur is.

5: De foto’s maken met je smartphone

Er zijn er veel verschillende opties wat betreft een smartphone met een high-end camera. Het is niet meer nodig om hier speciale apparatuur voor aan te schaffen. Als echte professional aan de slag kan natuurlijk ook, maar er zijn genoeg smartphone met een uitstekende camera. Een goed voorbeeld van zo’n smartphone is de Samsung Galaxy A32. Deze telefoon is vooral vanwege de camera functies een ultieme must-have. De achterkant van de smartphone heeft vier lenzen. Met de 48 megapixel-hoofdcamera die in combinatie werkt met een 8 megapixel-groothoeklens kun je de mooiste foto’s maken in dit geval van je huisje. De batterij houdt het de hele dag vol als je de hele dag druk bent geweest met het maken van mooie foto’s. De Samsung Galaxy A32 beschikt bovendien ook over een 5 megapixel-macrolens. Meer informatie over de Samsung A32 is te vinden op de website van Ben.nl.

6: Laat de foto’s nemen op het midden van de dag

Dit is eigenlijk de meest waardevolle tip, zorg ervoor dat de foto’s gemaakt worden met het daglicht. Als het eventjes kan met het zonnetje erbij. Als je de beste foto’s wilt is het juiste tijdstip om te fotograferen tussen 10:00 en 14:00 uur. Met licht lijkt de ruimte groter, zorg er dus voor dat je foto’s gemaakt worden in het daglicht. Ook als je hiervoor je afspraak met de fotograaf moet verzetten vanwege een regenachtige dag.

7: Strak beddengoed

Echt alles is te zien op foto’s. Je zult vooral alle oneffenheden zien door al het licht wat je binnen laat. Dus ook de kreukels die ontstaan zijn op je beddengoed. Het is niet zo raar dat bijna niemand zijn beddengoed bewerkt met een strijkijzer. Echter, doe dit wel voor de foto. Beddengoed oogt een stuk beter op een foto als hier geen kreukels in zitten.

8: Verwijder strepen

Ook door het licht is elk vuiltje of streepje te zien op je raam. Vooral als je van die mooie grote ramen hebt. Als je je huis echt wilt laten opvallen besteed dan aandacht aan de kleine dingetjes en zorg voor brandschone ramen.

9: Bloemen en planten

Een huiselijk gevoel is een thuisgevoel. Zet bloemen op je tafel en vul je kamer met hier en daar een paar plantjes. Niet te veel natuurlijk. Het moet geen zooitje worden.

10: Vermijd je huisdieren

Alleen maar voor de foto hoor. Er zijn in Nederland maar 36% huishoudens die een huisdier hebben. Dus, zorg voor de foto dat de spulletjes van je huisdier eventjes uit het zicht zijn net zoals je dierenvriendje.

Gerelateerde artikelen