Jaloezieën: ideale raamdecoratie

Bij het (opnieuw) inrichten van een ruimte wil je ervoor zorgen dat de ruimte geheel naar wens is. De sfeer in een ruimte moet precies zijn wat jij wil dat het is. Er zijn een aantal factoren die bepalend zijn voor de sfeer in een ruimte. Een van deze factoren is de raamdecoratie. Het is dan ook belangrijk dat je goed nadenkt over het type raamdecoratie dat jij in de ruimte ophangt. Een populair soort raamdecoratie is de jaloezie. Een jaloezie is een type raamdecoratie dat bestaat uit horizontale lamellen. Deze lamellen kun jij eenvoudig zó instellen dat het gewenste lichtinval en doorkijk wordt gerealiseerd. Zet de lamellen helemaal open wanneer je wilt genieten van het daglicht en het niet belangrijk is dat niemand naar binnen kan kijken. Wil je wél genieten van het daglicht, maar heb je liever niet dat mensen naar binnen kunnen kijken? Dat is ook geen probleem. Kantel de verschillende lamellen naar achter, verwelkom het daglicht binnen en weerhoud nieuwsgierige voorbijgangers van naar binnen kijken.

Diverse soorten jaloezieën

Jaloezieën zijn er in diverse soorten en maten. Zo kun je jaloezieën aanschaffen in standaard maten, maar je kunt deze ook op maat laten maken. Dan weet jij zeker dat de jaloezieën perfect in het raam passen. Wat betreft materialen heb je de keuze uit aluminium, kunststof en hout. Onze favoriet hierin zijn de houten jaloezieën. Deze zijn perfect voor het creëren van sfeer in een ruimte. Wanneer je ervoor kiest om houten jaloezieën op te hangen, geef je een ruimte direct een natuurlijke en warme sfeer. Dit is zeker gepast voor een landelijk interieur, maar houten jaloezieën zijn ook zeker geschikt voor een modern interieur. Dat is zo super aan dit type jaloezieën: het is veelzijdig en breed inzetbaar.

Houten jaloezieën van lindehout

Bij de meeste aanbieders van houten jaloezieën worden deze gemaakt van lindehout. Dit is een rechte houtsoort die licht is in het gewicht. Daarnaast is dit type hout ook eenvoudig te lakken. Dit is erg belangrijk voor de productie van houten jaloezieën. Deze worden namelijk afgelakt met een UV bestendige lak. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de lamellen niet verbleekt en van goede kwaliteit blijft. Door het lindehout zijn houten jaloezieën ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Lindehout is namelijk een houtsoort die niet gevoelig is voor vocht. Ideaal! Wil je meer weten over houten jaloezieën en de verschillende soorten? Bekijk dan online de mogelijkheden en bedenk goed wel type jaloezie het beste bij jouw ruimte past.

Gerelateerde artikelen