Hoe zorg je voor een luxe uitstraling in je interieur?

Ben je fan van een luxe woonstijl? Groot gelijk! Pracht en praal in huis maken dat je elke dag weer volop van je interieur kunt genieten. Maar dan moet je natuurlijk wel even weten hoe je voor een luxe uitstraling in huis zorgt. Hoe je dat goed aanpakt? Lees verder voor onze tips!

Luxe meubels in huis

De juiste meubels in een luxe woonstijl zijn toch echt dé eyecatchers die je nodig hebt. Ben je op zoek naar design meubels? Bij Solfelt vind je een ruim assortiment van luxe stoelen, banken, tafels en meer. Voor iedere interieurstijl zijn er bijpassende stukken te vinden: van een minimalistische eetstoel tot een opvallende salontafel. Zo dragen Eichholtz meubels absolute schoonheid uit, waarbij je kiest voor kwaliteit en iconische ontwerpen. Perfect als je wilt uitpakken met bijzondere designs waarbij de looks tot in de details zijn uitgedacht.

De juiste materialen

Niet alleen de meubels, maar ook de materialen in je interieur spelen een belangrijke rol. Zo zijn er bepaalde stoffen die meteen voor een gevoel van luxe zorgen. Fluweel bijvoorbeeld! Een fluwelen bank is niet voor niets zo’n grote trend. Maar je kunt ook kleiner denken: haal velvet kussentjes in huis, die je op je bank neerlegt. Ook velours past goed in dit straatje. Hang bijvoorbeeld velours gordijnen voor je ramen. Wát een plaatje!

Kleurgebruik in een luxe interieur

Dan komen we bij het juiste kleurgebruik in een luxe interieur. Er wordt vaak gekozen voor diepe, intense kleuren: die laten een indruk achter. Bordeauxrood, diepblauw, donkerpaars en zwart passen perfect bij een chic interieur. Als accentkleur kun je voor goud kiezen: lekker opvallend. Je kunt deze kleuren op verschillende plekken terug laten komen – van je behang tot je meubels, van je raamdecoratie tot je accessoires. Combineren mag! Of stel juist één kleur centraal.

Een ruimtelijke inrichting

Nog iets wat luxe interieurs gemeen hebben? Een ruimtelijke inrichting. Als je een grote woning hebt, is dat natuurlijk makkelijk te realiseren. Maar ook in een kleinere woning zijn er opties mogelijk! Zet bijvoorbeeld de bank niet tegen de muur aan, maar een stukje van de muur af: zo lijkt de ruimte optisch meteen een stuk groter. Je kunt ook werken met spiegels. Door hier en daar een grote spiegel op te hangen in de kamer, houd je je ogen voor de gek en is het net alsof de kamer veel ruimer is. Hoe handig!

Minimalisme zorgt voor meer luxe

Hoewel je misschien de neiging hebt om veel spullen in huis te halen om voor luxe te zorgen, staat het juist krachtiger om je interieur minimalistisch aan te kleden. Pas op met veel accessoires: hoe meer poespas, hoe slordiger je woning oogt. En dat wil je nu juist voorkomen! Zoek een aantal topstukken uit en laat de basis verder minimalistisch – zó valt die luxe woonstijl pas echt op.

Gerelateerde artikelen