Ga je verhuizen? Met deze 5 tips bespaar jij op je verhuiskosten én tijd

Met de gas- en benzineprijzen die alsmaar duurder worden, kan het geen kwaad om te bezuinigen. Als je net een nieuwe woning hebt gekocht en op het punt staat om te verhuizen, kan je wel wat verlichting van je vaste lasten gebruiken. Met de volgende 5 tips bespaar jij het meest op je verhuizing.

Je energiecontract hoeft niet omgezet te worden

Wat veel mensen denken is dat ze bij een verhuizing automatisch een nieuw energiecontract moeten afsluiten. Ook als je een contract van 3 jaar hebt afgesloten. Dit is niet waar. Je huidige energiecontract wordt namelijk gewoon verhuisd naar je nieuwe woning. Je behoudt daarmee dus gewoon nog je oude, vertrouwde tarieven.

Vergelijken loont

Dat vergelijken loont, geldt voor alles. Dus niet alleen voor je internet, tv en belpakket. Nu je toch gaat verhuizen en met al je premies, polissen, verzekeringen en abonnementen aan de slag gaat, is het verstandig om je pakketten eens te vergelijken. Je woning veranderd en daarmee je woonsituatie dus ook. Wellicht is er nog wel meer aan je gezinssituatie gewijzigd. Reden genoeg om weer eens een paar vergelijkingssites erop na te slaan.

Een verhuisbedrijf inschakelen geeft rust

Denk je dat een verhuisbedrijf duur is? Dat valt best mee. Zeker als je het opweegt tegen alle stress en ongemak er mee gepaard gaat als je zelf alles moet regelen. En een bijkomstigheid is dat je zelf geen vrij hoeft te nemen. Of in elk geval niet een hele dag. Dan heb je de kosten voor het verhuisbedrijf er zo uit. En zit je tijdelijk zonder woning? Kies dan voor een professioneel verhuisbedrijf met een eigen inboedel opslag. Zo worden je spullen verzekerd opgeborgen en hoef je niet tijdelijk iets anders te huren.

Demonteer vooraf alle kasten

Als je voor de verhuisdag zorgt dat alle kasten uit elkaar gehaald zijn, scheelt dit enorm in de kosten. Vaak zijn dit klussen die je makkelijk zelf kunt doen, maar veel tijd kosten. Elk uur dat een verhuisbedrijf langer bezig is, moet je betalen. En dat is natuurlijk zonde.

Bezuinig niet op je verhuisdozen

Ga je het verhuizen liever zelf doen? Bespaar dan niet op je verhuisdozen. Bij een gemiddelde verhuizing heb je al snel 80 dozen nodig. Lees vooraf goed de recensies door en bekijk hoeveel gewicht ze kunnen hebben. Je kunt beter iets meer voor een doos betalen, zodat je er uiteindelijk minder nodig hebt, dan te goedkoop inkopen en je spullen niet heelhuids over kunnen brengen.

Gerelateerde artikelen