Verhuizen; naar een stad of dorp?

Wanneer je als starter gaat verhuizen is één van de vele keuzes die je moet maken of je in een dorp gaat wonen of in een stad. Zowel aan een dorp als aan een stad zitten voor- en nadelen. Wat deze precies zijn, lichten we toe in dit artikel!

In een stad wonen: de voordelen

Laten we beginnen met de voordelen van in een stad wonen. Eén van de grootste voordelen is dat je alle voorzieningen dichtbij hebt. Een stad heeft meerdere supermarkten, dus er zit er altijd wel eentje dichtbij. Ook beschikt een stad over verschillende scholen, sportclubs, cafés, restaurants, winkels, enzovoorts. Erg handig dus dat alles wat je nodig hebt dichtbij zit!

In een stad wonen: de nadelen

De voordelen van een stad klinken dus goed. Echter zitten er ook wat nadelen aan. Zo is de lucht in een stad vaak ongezond door het vele verkeer. Ook zul je niet altijd door kunnen rijden door dit vele verkeer, en kost parkeren vaak geld. Daarnaast vindt niet iedereen de drukte en het lawaai in een stad even fijn.

In een dorp wonen: de voordelen

Dan nu de voordelen van in een dorp wonen. Het grootste voordeel is natuurlijk de rust. Buiten is het overal rustig. Je kunt dus lekker rustig in je tuin zitten of buiten wandelen. Ook is de lucht vaak een stuk schoner dan in een stad, en kun je overal lekker doorrijden zonder voor stoplichten te hoeven wachten.

In een dorp wonen: de nadelen

Ook aan een dorp zitten nadelen. Zo zijn er vaak erg weinig voorzieningen. Voor bijvoorbeeld kledingwinkels en sportscholen moet je vaak toch al naar de grote stad. Ook zullen de paar winkels die er zitten ‘s avonds niet tot laat open zijn. Daarnaast zijn de openbaarvervoer voorzieningen vaak niet heel goed. Zo rijdt de bus vaak maar één keer in het uur, en zul je voor een treinstation naar de dichtstbijzijnde stad moeten.

Verhuizen

Aan zowel het wonen in een stad als dorp zitten dus diverse voor- en nadelen. Daarom zal de ene persoon een stad fijner vinden, en de ander een dorp. Past een stad het beste bij jou? Dan kun je bijvoorbeeld een huis kopen in Roosendaal met Van der Eijken Makelaardij!

 

 

Gerelateerde artikelen