Hoe je van opruimen een feest maakt

Gaan de haren op je rug overeind staan alleen al bij de gedachte aan poetsen? Na het lezen van deze blog heb je zonder twijfel zin om een stofdoek vast te grijpen en de stofzuiger elk hoekje van de kamer te laten zien. Ontdek snel waarom!

Maak een happy kuis playlist

Wil je er een feest van maken, dan is muziek een must. Zonder musica geen fiesta, am i right? Muziek maakt of kraakt zowat elke activiteit en gelegenheid en zeker voor zij die normaal niet zo wild worden van de jaarlijkse lenteschoonmaak raden we toch echt een beatje aan. Maak voor je aan je opruimsessie begint een speciale feel good playlist. Kies liedjes uit die je energie geven en waar je vrolijk van wordt. Geen inspiratie? Check eens wat playlists van andere happy kuisfreaks op Spotify, misschien zit er wel iets voor jou tussen? Klassiekers om op te shaken terwijl je met bezem en aftrekker door het huis vliegt: Carwash van Cristina Aguilera & Missy Elliot en I want to break free van Queen. Luidkeels meezingen, twerken en luchtgitaar solo’s verplicht. Als je daar geen zin van krijgt om de ramen te lappen en het bad te schrobben, dan weten we het ook niet.

It takes two to tango

Met twee is alles leuker. Kijk je erg op tegen de schoonmaakbeurt van deze week? Vraag dan aan je partner, huisgenoot of ja, misschien zelfs wel je oma om je te helpen. Met twee is het werk dubbel zo snel klaar en maak je dubbel zoveel plezier. Wedstrijdje om ter snelste het stof afdoen en extra punten als je ook onder de meubels stofzuigt, degene die wint, wordt getrakteerd op een lekkere koffie rechtstreeks van het sage koffieapparaat gezet door de verliezer!

Ga georganiseerd te werk

Bedenk op voorhand goed wat je deze keer onder handen wil nemen. Maak desnoods een lijstje. Werk kamer per kamer. Een beetje structuur is echt nodig om het gevoel te krijgen dat het wat vooruit gaat. Van de ene ruimte in de andere lopen en overal wat kleine beetjes poetsen zorgt ervoor dat je snel gedemotiveerd zal raken. De beste plek om te beginnen? De slaapkamers, schuif dan door naar de woonkamer en waag je ten slotte aan de badkamer en de keuken. Maar eerst natuurlijk in alle kamers het stof afdoen en stofzuigen maar! Haal de dyson uit de kast, zet die playlist op, trommel je beste vriend of vriendin op en kuisen maar!

Gerelateerde artikelen