Hoe maak je zelf een vijver in je tuin?

Zelf een vijver aanleggen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Op het internet kun je duidelijke stappenplannen vinden over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Eventueel zijn er ook nog tutorials op bijvoorbeeld YouTube zodat je het eens kunt bekijken. Natuurlijk zullen wij even de belangrijkste stappen op een rij zetten.

De voorbereiding

Het is verstandig om goed na te denken over de plek waar je de vijver wilt aanleggen. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om dit helemaal op te meten en uit te tekenen. Als je hiermee klaar bent kun je gaan kijken waar je een vijver kunt kopen en welk model jij het mooiste vindt. Daarna kijk je ook nog even naar de afmetingen of het wel passend gaat worden in jouw tuin. Zorg altijd voor wat speling op de ruimte zodat je nooit ruimte tekort gaat komen. Ook is het verstandig om het niet te dicht bij bomen en struiken in de buurt te zetten. Deze hebben dikke wortels waardoor de vijver lek kan gaan. Eventueel zou je een worteldoek kunnen plaatsen in de grond om dit te verkopen.

Zo leg je een vijver perfect en naadloos aan

Als je weet waar de vijver moet komen te liggen, dan kun je aan de slag met het graven van een gat. Ook moet je genoeg ruimte overhouden voor het vijverfilter en de waterpomp. Deze moeten namelijk niet te dicht, maar ook zeker niet te ver van de vijver liggen. Daarnaast kiezen mensen die een rechthoekige vijver maken vaak voor eenĀ  muurtje. Dit kun je gewoon om de vijver heen plaatsen. Daarnaast zou je ook folie ter bescherming van de vijverbak aan kunnen brengen voordat je er water in gaat pompen. Dan is het tijd om de vissen en planten er in te doen zodat je kunt gaan genieten van de vijver.

Gerelateerde artikelen