Hondenkussens zijn de ideale interieur-accessoires!

Veel mensen zien hun hond als hun beste vriend. Dit is ook helemaal niet gek, want je brengt veel tijd door met jouw trouwe viervoeter. Na een lange wandeling samen plof je op de bank neer en jouw hond kan lekker op een mooie hondenkussen gaan liggen! Tegenwoordig zijn er veel leuke hondenkussens verkrijgbaar en voor iedere interieurstijl is er wel weer eentje te vinden.

Natuurlijk kan je je hond ook in een hondenmand zetten, maar deze zijn vaak saai en eigenlijk helemaal niet meer van deze tijd. Bovendien ligt een hondenmand ook minder comfortabel, vergeleken met een hondenkussen of -bed. Merken zoals Lex & Max komen tegenwoordig met de leukste designs en je hebt de keuze uit meer dan 1000 soorten. Kies dus vooral een hondenkussen uit dat bij jouw eigen interieur past, of het nu landelijk, klassiek, modern of industrieel is!

Hondenkussens van Lex & Max

Lex & Max is een merk van Nederlandse bodem en is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste hondenmerken binnen Europa. Je kunt hier kiezen uit een groot assortiment en ze hebben wel 1400 verschillende hondenkussens, bedden en andere meubels, speciaal voor je hond! Je hebt de keuze uit verschillende designs, formaten en kleuren, dus er zit altijd wel iets bij wat jou en je hond aanspreken. Dus of je nu een kleine maltezer of een grote newfoundlander hebt, er is altijd wel een geschikt hondenkussen verkrijgbaar.

Als tip willen we je wel meegeven dat je een kleur kiest die bij de vacht van je viervoeter past. Losse hondenharen worden op die manier minder zichtbaar.

Waar je op moet letten

Ben je er al van overtuigd dat je absoluut een nieuw hondenkussen moet hebben? Begin dan je zoektocht met de vraag voor welke kwaliteit je wilt gaan. Het prijskaartje is een goede indicatie over de kwaliteit van een hondenkussen. Honden hebben vaak scherpe nagels en daarom is het aan te raden om voor een hondenkussen te kiezen waar een stevig kussenhoes omheen zit.

Let daarnaast ook op of deze hoes verwisselbaar is. Het is namelijk wel zo hygiƫnisch als je hem regelmatig kunt wassen, want je hond gebruikt hem ook als bed. Vieze geurtjes zullen dus al snel in de kussenhoes trekken en dan is het fijn als je hem makkelijk in de wasmachine kunt gooien.

Ook het formaat speelt uiteraard een belangrijke rol. Grote honden slapen namelijk niet lekker op een te klein kussen! Op een groot kussen kunnen ze languit liggen en dat is natuurlijk veel beter. Kleinere hondjes hebben vaak niet echt een voorkeur: deze slapen meestal net zo fijn op zowel een klein als een groot kussen.

Tenslotte is de vulling ook van belang. Een fijn hondenbed heeft namelijk ook een goed matras nodig. Polyester-vlokken, EPS parels of acryl worden vaak als vulling gebruikt vanwege hun isolerende eigenschappen. De warmte van het hondenlichaam wordt goed behouden en de kou kan het kussen niet doordringen. Dit zorgt ervoor dat je hond heerlijk comfortabel kan liggen!

Gerelateerde artikelen