Inspiratie om je tuin een upgrade te geven

Geniet jij ook altijd zo van het najaar? Van de mooie herfstkleuren in de natuur, de sfeer en de gezelligheid die dit seizoen met zich meebrengt? Dan kun je dit jaar extra goed genieten dankzij de mooie zonnige en zwoele dagen. Natuurlijk is het heerlijk om op een zonovergoten najaarsdag een lange wandeling door de frisse herfst-atmosfeer te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om je handen uit de mouwen te steken in de tuin. Zo kun je het gras ontdoen van afgevallen bladeren, heggen strak knippen en planten die zijn uitgebloeid een snoeibeurt geven. Kriebelen je handen om een groter project aan te pakken waar je voor jaren plezier van hebt? Dan inspireren we je bij Made-by graag met het bouwen van een schutting en het aanleggen van een terras met vlonderplanken. Leuk om te doen en bovendien creëer je hiermee een en al sfeer en privacy.

Terras van houten vlonderplanken

Nu horen we je denken: een vlonderterras aanleggen in de herfst? Begrijpelijk dat je hier vraagtekens bij hebt, maar van een mooi aangelegd terras heb je het hele jaar plezier. In de zomer kun je er genieten van de zon en urenlang borrelen en barbecueën. Ook in de herfst is het er op zonnige dagen goed toeven. In de winter kun je het vlonderterras stylen met mooie potten, planten en boompjes, en genieten van dit sfeervolle tafereel. Als je ervoor kiest om het terras aan te leggen met behulp van houten vlonderplanken, hoeft dit project niet veel tijd in beslag te nemen. Deze planken zijn namelijk gemakkelijk te monteren. Bij een online houthandel zijn vlonderplanken van hout verkrijgbaar in diverse afmetingen en direct uit voorraad leverbaar.

Je hebt de keuze uit verschillende mooie houtsoorten, zoals hardhout en Douglas hout. Ook zijn er geïmpregneerde vlonderplanken van naaldhout. In een webshop die is gespecialiseerd in hout ben je ook aan het juiste adres voor bevestigingsmaterialen, verf, olie en beits.

Stijlvolle houten schutting

Om je erf af te bakenen, geluidsisolatie te creëren en te zorgen voor een plek waar huisdieren vrij kunnen rondlopen, kun je een schutting maken. Een van de voordelen van zelf een schutting bouwen, is dat je die perfect kunt laten aansluiten op de stijl van je huis en tuin. Bovendien kun je kiezen uit een grote variatie prachtige houtsoorten, zoals Red Cedar en Douglas hout. Red Cedar hout is duurzaam, laat zich gemakkelijk bewerken, heeft een fraaie houtstructuur en is verkrijgbaar in een grote kleurvariatie. Ook Douglas hout is populair vanwege de lange levensduur en warme uitstraling. Palen en planken van deze houtsoort hebben meestal een geelbruine tot geelrode kleur. Door blootstelling aan het daglicht en de buiten-atmosfeer verkleurt Douglas hout naar verloop van tijd naar een stijlvolle grijstint. Juist deze uitstraling is zeer geliefd bij tuinliefhebbers. Met welke mooie houtsoort ga jij aan de slag?

Gerelateerde artikelen