Jouw woning verhuren aan arbeidsmigranten?

De druk op de woningmarkt is groot. Er is een groot tekort aan betaalbare woningen voor heel verschillende groepen. Voor jonge starters, mensen met een midden-salaris in de grote steden en ook voor arbeidsmigranten. Onze economie heeft arbeidsmigranten hard nodig, maar al deze mensen hebben ook woonruimte nodig. We hebben het niet over zoveel mogelijk mensen in een ruimte stoppen, maar over volwaardige zelfstandige woonruimte.

Personeelshuisvesting in compleet ingerichte woningen

Er is veel vraag naar compleet ingerichte woningen voor arbeidsmigranten. Daarbij heeft iedere arbeidsmigrant een eigen slaapkamer, sanitair, internet en een ruime gezamenlijke woonkamer. Alle rompslomp rond de verhuur wordt daarbij neergelegd bij een externe partij, deze partij controleert ook tweewekelijks of de huurder zich aan alle afspraken houdt. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar. De huur is per week opzegbaar, dus optimale flexibiliteit is gegarandeerd.

Tijdelijk woning verhuren aan arbeidsmigranten tijdens verblijf in buitenland

Misschien dat je tijdelijk voor je werk in het buitenland moet verblijven, voor een jaar of voor meerdere jaren. Dan is het handig om je eigen woning aan te houden en in die tijd de woning te verhuren aan arbeidsmigranten. Maar je wilt wel de zekerheid dat er zorgvuldig wordt omgesprongen met jouw woning, je wilt er straks weer gewoon in gaan wonen. Het hele beheer en de controle kun je uitbesteden aan een verhuurorganisatie. Je hebt er zelf geen omkijken naar.

Ook voor werkgevers een uitkomst

Ook als werkgever wil je geen kopzorgen hebben rond de huisvesting van het buitenlandse personeel en de arbeidsmigranten fatsoenlijke huisvesting bieden. Als je dit niet zorgvuldig regelt, is dat slecht voor de naam van jouw bedrijf. Het wordt al snel als uitbuiting gezien als werknemers slecht gehuisvest zijn.

Ook woningen nodig voor expats

Een deel van de arbeidsmigranten bestaat uit kenniswerkers. Deze groep is hoog opgeleid, verdient goed en zoekt een mooi huis. Ook voor deze groep zijn woningen nodig in het duurdere segment. Dus woningen in alle soorten en maten zijn nodig. Een woning verhuren aan arbeidsmigranten moet je zeker in overweging nemen. Zeker als de economie weer gaat aantrekken, zijn er veel nieuwe woningen nodig.

Gerelateerde artikelen