Met deze handige tips kies je de juiste meubels voor jouw interieur!

Ga je nieuwe meubels aanschaffen? Van een bank tot een tafel: er zijn verschillende zaken om op te letten. Alleen zo kun je het meubelstuk vinden dat perfect in jouw interieur past! Waar je rekening mee kunt houden? In deze blog delen we onze handige tips: lees mee en ontdek meer.

Inspiratie zoeken

Allereerst is het verstandig om online inspiratie te zoeken. Zo kom je er al gauw achter welke stijl je het mooist vindt als het op de meubelstukken aankomt. Zeker als dat nu nog niet helemaal duidelijk is in je hoofd, doe je er goed aan om eens even lekker rond te speuren online.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar inspiratie via sites als Instagram of Pinterest. Hier zijn veel voorbeelden te vinden! Zoek je liever gerichter naar inspiratie? Dan hebben we een ideale tip voor je: blader door het inspiratieboek van De Bommel Meubelen! Dit handige boek dat je gratis kunt aanvragen staat boordevol voorbeelden van de mooiste meubels. Denk aan houten meubelstukken, maar ook aan banken of fauteuils. En er komen allerlei woonstijlen voorbij: voor ieder interieur is er iets bijpassends te vinden, samengesteld door professionals.

Het materiaal van een meubelstuk

Als je inspiratie hebt opgedaan, ben je er waarschijnlijk ook achter gekomen welk materiaal je het mooist vindt. Dat verschilt natuurlijk een beetje per meubel. Maar laten we bijvoorbeeld de bank of fauteuil als uitgangspunt nemen: kies je liever voor stof of leer? En als het om een stoffen bank gaat, welke stof vind je dan het fijnst? Van zacht velvet tot een grof geweven stof: er zijn allerlei opties om uit te kiezen.

Als het om een tafel of kast gaat, heb je ook het een en ander om over na te denken. Wil je ‘m bijvoorbeeld van hout of van metaal? Om maar wat te noemen. En als je voor hout kiest, prefereer je dan lichtkleurig of donkerkleurig hout? Effen of robuust hout? Zo zie je maar: er zijn verschillende vragen om te beantwoorden voor je tot de perfecte materiaalkeuze komt.

De juiste kleur

Niet alleen het materiaal, maar ook de kleur telt mee. Nu kun je uiteraard bij de natuurlijke kleur van een materiaalsoort blijven, zoals bij hout gebruikelijk is. Maar misschien wil je juist wel een opvallend meubelstuk in huis met een kekke kleur. Alles is mogelijk!

Het is verstandig om de kleur van je nieuwe meubelstuk aan te laten sluiten op de kleuren die al in je interieur te vinden zijn. Zo zorg je voor een fraai geheel. Laat de kleur van je meubel bijvoorbeeld ook in de accessoires in huis terugkomen!

De vorm en de afmetingen

Bij het uitkiezen van nieuwe meubels is het ook verstandig om rekening te houden met de juiste afmetingen. Je wilt immers voorkomen dat je nieuwe aanwinst ineens niet blijkt te passen in je huis! We zeggen altijd maar: meten is weten.

En denk ook na over de vorm die je het mooist vindt, of de vorm die het best bij jouw woning past. Ga je bijvoorbeeld voor een rechthoekige of een ronde tafel? En als je een nieuwe bank koopt, wil je ‘m dan met of zonder hoekelement? Je hebt veel om uit te kiezen!

De details van je meubels

Ten slotte zijn er nog de details om rekening mee te houden. Het zijn namelijk de kleine dingen die het doen – en dat geldt ook bij nieuwe meubelstukken. Met de ideale finishing touch beleef je nog meer plezier aan jouw meubels.

Waar je aan kunt denken? De juiste knopjes op de kastdeuren bijvoorbeeld. Of de stoelpoten onder het zitvlak van je stoel. Als je er zeker van bent dat de details ook goed passen in je interieur, ga je voor een match made in heaven!

Gerelateerde artikelen