Waarom je zou moeten kiezen voor kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn steeds populairder. Zowel bij nieuwbouwhuizen als bestaande bouw kiezen steeds meer mensen voor deze variant. Het zijn de vele voordelen waardoor kunststof de voorkeur krijgt boven traditionele houten kozijnen. In de onderstaande tekst benoemen we 3 redenen waarom kunststof kozijnen de voorkeur krijgen.

Gemakkelijk in onderhoud

Een kunststof kozijn is gemakkelijk in onderhoud. Traditionele kozijnen moeten minimaal om de 5 jaar opnieuw worden geverfd. Behalve kosten voor het verf en de schilder is het vaak ook lastig om alle houten delen goed te bereiken. Een keuze voor kunststof is een keuze voor weinig onderhoud. Ze gaan zeer lang mee en behouden hun uitstraling. Een periodieke reiniging met een sopje is voldoende. Schilderen behoort tot het verleden.

Verschillende uitstraling

Waar een kunststof kozijn vroeger nog gelijk stond aan een steriel wit kozijn, daar is tegenwoordig geen sprake meer van. Ze zijn verkrijgbaar in alle wenselijke kleuren en door de moderne techniek lijken ze op houten kozijnen. Het is ook mogelijk om kleuren aan de binnen en buitenkant te combineren. Hierdoor is er altijd een model dat past bij de eigen woning. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende sierlijsten, glaslatten of een ander soort beslag met een aluminium uitstraling of een houtnerfimitatie. In alle gevallen blijft de minimale onderhoud gewaarborgd.

Gunstige prijs

De kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklasse, waardoor er altijd modellen geschikt zijn voor het eigen budget. Omdat de kozijnen veel langer mee gaan, zijn de kosten in de toekomst te verwaarlozen. Verf, houtbeschermingsmiddelen en de winterschilder behoren definitief tot het verleden. Kunststof isoleert door de aanwezige holtes extra goed en zal niet kromtrekken waardoor de kozijnen altijd goed sluiten. Hierdoor behouden ze, ook na jarenlang gebruik, hun isolerende waarde. De kozijnen worden standaard geplaatst met HR++ glas. Hierdoor is de isolatie 2,5 keer beter dan normaal HR glas. De temperatuur in huis blijft hierdoor beter comfortabel en stabiel. Dit alles maakt deze keuze voordelig voor de jaarlijkse energieafrekening. Desgewenst kan er ook gekozen worden voor driedubbel-glas of veiligheidsglas. Ook het hang- en sluitwerk zal naar keuze zijn bevestigd.

Bron: Dhk kozijnen

Gerelateerde artikelen