Kasten die niet in je woonkamer kunnen ontbreken

Vind jij het moeilijk om kasten in je woonkamer toe te voegen? Dat hoeft niet! Wij geven jou een aantal voorbeelden. Deze kasten mogen niet ontbreken in jouw woonkamer. Mix en match met stijlen en materialen voor een speels effect of kies voor één stijl voor een rustige uitstraling. Wij zetten in deze blog vijf verschillende kasten die jouw woonkamer af kunnen maken. Kasten zijn namelijk niet alleen mooi qua vormgeving, maar ook ideaal om dingen in op te ruimen. Op deze manier zorg je voor een nette ruimte die er ook mooi uitziet.

Een dressoir als eyecatcher

De eerste kast die we gaan bespreken is een dressoir. Deze heb je in vele verschillende soorten, maten, kleuren en materialen. Een dressoir kast geeft je de mogelijkheid om troepjes in op te ruimen en mooie decoraties op te plaatsen. Zet er bijvoorbeeld een lampje en een bloemetje op, samen met een foto en een beeldje. Je maakt het snel gezellig met zo’n kast.

Daarnaast heb je een dressoir in verschillende stijlen. Kies voor een industriële look, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van robuuste houtsoorten en donkere kleuren in combinatie met metaal. Of ga juist voor een lichte houtkleur die perfect past bij een bohemian stijl. Wat je smaak ook is, er is altijd een dressoir die in jouw kamer past.

Een meubel om de tv op te plaatsen

In de woonkamer zitten wij een groot gedeelte van de tijd op de bank naar de tv te kijken. Heerlijk met een kleedje en een kopje thee (of glas wijn). Daarom wil je natuurlijk wel dat de tv op een mooi meubel staat. Je kunt kiezen voor een tv meubel van mangohout, waarbij het hout gecombineerd is met metalen poten. Daarbij is dit een makkelijke houtsoort, waarbij je veel kunt combineren.

Maak een tv meubel helemaal gezellig met een paar decoraties. Plaats je tv erop en zet je favoriete kaarsjes erbij. Daarnaast kun je ook een mooie vaas met droogbloemen erbij zetten. Heb je een leuke foto? Dan kun je die daar ook plaatsen! Een tv meubel is niet alleen voor de tv, maar je kunt het ook gezellig aankleden, zodat tv kijken nog leuker wordt.

Gek op wijn? Neem een wijnkast!

Wie houdt er nu niet van wijn?! Wij houden zo nu en dan wel van een wijntje bij het eten of met vriendinnen. Je wilt natuurlijk ook een mooie plek om je wijnflessen neer te leggen. Dan is een wijnkast de ideale oplossing! Hier kun je jouw favoriete wijnflessen in leggen. Op deze manier kun je ze displayen, zeker leuk wanneer je een goede wijnfles hebt!

Daarnaast kun je vaak ook je wijnglazen ophangen of neerzetten in de wijnkast. Op deze manier heb je alles wat je nodig hebt om van een glas wijn te genieten op één plek. Ook deze kun je in veel verschillende stijlen en materialen vinden. De grootte van de kast kan ook verschillen. Je hebt een kleine kast voor alleen flessen of een luxe kast met alles erop en eraan.

Een boekenkast is niet alleen voor boeken

Ben jij fan van boeken? Dan is een boekenkast zeker geschikt voor jou! Dit staat ook mooi in de woonkamer. Houd je niet van boeken? Ook dan is een boekenkast zeker een mooie kast voor jou. Je kunt namelijk heel veel verschillende decoraties plaatsen in deze kast. Heb jij mooie souvenirs van je vakanties? Display ze in deze boekenkast.

Met een boekenkast kun je jouw favoriete items neerzetten. Je geeft ze een plekje in het huis waar ze gezien mogen worden. Door de boekenkast in de woonkamer neer te zetten heb je altijd een mooie plek waar ze shinen. Je kunt ze zo neerzetten dat het echte eyecatchers worden.

Vul de ruimte met een wandkast

Heb je nog lege plekken in je woonkamer, maar weet je niet hoe je deze mooi kunt opvullen? Ga voor een wandkast! Deze is in veel formaten beschikbaar. Hierdoor is iedere ruimte goed op te vullen, zowel smalle als brede stukken. Deze wandkast kun je ook in verschillende materialen vinden, waardoor er altijd één bij jouw interieur past.

Je kunt meerdere wandkasten met elkaar combineren om ervoor te zorgen dat je extra ruimte krijgt om spullen in op te bergen. Je hebt wandkasten die helemaal open zijn, half open of helemaal gesloten. Je kunt hierdoor heel veel spullen kwijt, zonder dat je kamer rommelig wordt. Daarnaast kun je ook je favoriete accessoires neerleggen in de open delen, zo houd je de kamer opgeruimd, maar wel persoonlijk.

Kasten maken een kamer helemaal af

Je woonkamer kan niet zonder kasten. Je kunt al deze kasten combineren met elkaar of kiezen voor één statement piece. Door een kast houd jij je kamer netjes en kun jij je favoriete items displayen. Gebruik ook verschillende materialen en kleuren om diepte in je kamer te krijgen. Houd jij meer van één stijl? Ook dat staat echt prachtig in de kamer. Lees hier hoe je de perfect kast kiest.

Laatste tip! Voor je een kast koopt is het goed om de afmetingen te checken in je kamer. Je wilt natuurlijk niet dat je een kast koopt die uiteindelijk te groot of te klein is. Hierdoor creëer je een gekke verhouding in de kamer. Kijk dus goed voor je een kast koopt, maar verder moet je vooral veel plezier hebben in het uitzoeken en inrichten van de kasten. Have fun!

Gerelateerde artikelen