8 redenen waarom je een veranda of terrasoverkapping moet hebben!

Twijfel jij nog of je voor een veranda of terrasoverkapping moet kiezen? En wil je graag weten wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder, want wij geven in dit artikel een aantal belangrijke redenen waarom het plaatsen van een veranda een goed idee is!

1. Bescherming voor je tuinmeubelen

Het feit dat je tuinmeubelen goed beschermd zijn, is een goede reden waarom je zou moeten kiezen voor een veranda laten plaatsen. Deze meubels hebben het namelijk zwaar te verduren als ze in de open lucht staan. Ze worden dan blootgesteld aan allerlei weersinvloeden zoals regen, wind, zon, stof en andere viezigheid. Plaats je de meubels onder een veranda of terrasoverkapping, dan blijven je tuinmeubels netjes en gaan ze veel langer mee!

2. Extra leefruimte

Een veranda zorgt daarnaast ook voor extra leefruimte in de tuin. Je hebt dan een gezellige (en droge!) zithoek waar je veel tijd kunt doorbrengen, ook als het regent.

3. Waardevermeerdering woning

Een terrasoverkapping zorgt voor waardevermeerdering van het huis. Mocht je later van plan zijn om je huis te verkopen, dan heb je vaak een streepje voor en wordt er meer op het huis geboden dan wanneer je geen veranda zou hebben.

4. Schaduw en verkoeling

Een veranda zorgt voor de nodige schaduw en verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Vooral als je tuin op het zuiden zit, dan zal dit extra comfort bieden.

5. Goedkoper dan volledige uitbouw

Veel mensen twijfelen of ze voor een veranda of een uitbouw moeten gaan. Een uitbouw is een heel groot project en daar hangt dan ook een hoog prijskaartje aan. Een veranda is daarentegen een stuk goedkoper en sneller te realiseren!

6. Extra vaak buiten zitten, het hele jaar door

In Nederland regent het erg vaak, met name in het voorjaar en najaar. Een veranda zorgt ervoor dat je in deze regenachtige periodes toch lekker droog kunt zitten in je eigen tuin.

7. Je was hangt droog

Een veranda beschermt je tegen regen en daarom is het ook een geschikte plek om je was te drogen! Je hoeft dus niet meer naar buiten te rennen om alle was van de waslijn te halen als het begint te regenen. Onder een terrasoverkapping of veranda blijft de was namelijk mooi droog en hoef je niet meer op het weer te letten.

8. Voor ieder wat wils

Veranda’s zijn in vele soorten, maten, designs en materialen te verkrijgen. Daarom is er altijd voor ieder wat wils, of je nu een moderne woning of een charmant oud huis hebt. Verder is het ook mogelijk om bijvoorbeeld voor een tuinhuisje of blokhut met veranda te gaan als je wat meer ruimte in de tuin hebt. De veranda is ook geschikt om een jacuzzi of buitenkeuken te overdekken. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en er valt genoeg te kiezen!

… En nog meer redenen!

Naast de bovengenoemde redenen zijn er nog meer voordelen te bedenken waarom je voor een terrasoverkapping of veranda zou moeten kiezen. Wij hebben alleen de meest voorkomende en belangrijkste redenen voor je opgesomd. Ben jij er ook al van overtuigd dat een veranda een goed idee is?  Neem dan eens een kijkje op www.veranda.nl. Wij wensen je veel succes in je zoektocht en hopen dat je nog veel plezier van je veranda hebt!

Gerelateerde artikelen