Tips voor het onderhouden van een glazen tafelblad

Gehard glas is sterker dan gewoon glas. Het is dus niet zomaar kapot te krijgen. Ongetwijfeld wordt gehard glas vaak gebruikt voor meubels. Als je tafelblad van gehard glas is, moet je er goed voor zorgen. Zo houd je het glas glanzend en minimaliseer je de kans op breuk. Gehard glas is vijf keer duurzamer dan gewoon glas. Wanneer het geharde glas een schok of beuk krijgt, zal het in kleine stukjes breken. Het zal niet in grote scherven breken. Dit minimaliseert de kans op verwondingen. Als je je gehard glas wilt reinigen en verzorgen, kun je hieronder een aantal tips volgen.

Hoe je een tafelblad van gehard glas schoonmaakt

Je moet verschillende dingen voorbereiden om het glazen tafelblad schoon te maken. Je moet een kom, heet water, afwasmiddel en een schone doek klaarzetten. Als je geen chemische reiniger wilt gebruiken, kun je een zelfgemaakte glasreiniger maken. Dit kun je doen door water en azijn in een spuitfles te gieten. Allereerst kun je het oppervlak van de tafel reinigen met een droge doek om stof te verwijderen. Vervolgens kun je de reinigingsoplossing op de tafel sproeien. Wrijf het uit met een droge doek. Als het glas erg vuil is, kun je het afwasmiddel aan het water toevoegen. Dompel de doek vervolgens in het sopje en wring hem uit. Gebruik deze vochtige doek om de tafel schoon te maken. Als laatste kun je de tafel met een droge doek afwrijven. Zorg ervoor dat de doek die je gebruikt zacht is om de strepen weg te poetsen.

Wat je moet doen bij het onderhouden van gehard glas

Je moet voorzichtig omgaan met het blad van gehard glas. Je moet voorkomen dat je de randen van het glas raakt. Het is verstandig om het regelmatig schoon te maken als je het glas glanzend wilt houden. Je kunt het besproeien met een mengsel van water en afwasmiddel. Daarna kun je het afvegen met een zachte spons. Je kunt een zachte doek gebruiken om het oppervlak te drogen. Als je de hardnekkige vlek niet kunt verwijderen, kun je proberen deze schoon te maken met een glasreiniger. Vervolgens moet je een film of barrière op het glas installeren. Deze film kan het gebroken glas bij elkaar houden als het breekt. Op deze manier raak je dus niet gewond.

Wat je niet moet doen bij het onderhouden van gehard glas

Als je een duurzaam glazen tafelblad wilt hebben, kun je het beste geen te warme of koude voorwerpen op het glazen oppervlak plaatsen. De extreme temperatuur op het oppervlak van het glas kan namelijk thermische schokken veroorzaken. Dit kan leiden tot versplintering. Het is beter om een ​​placemat of tafelkleed te gebruiken om je glas te beschermen. Ga ook zeker niet op het glazen oppervlak zitten. Let ook op kleine scheurtjes en probeer hier meteen iets aan te doen. Scheurtjes kunnen het glas namelijk verzwakken waardoor het kwetsbaarder wordt. Let er tijdens het schoonmaken ook op dat je een zachte doek gebruikt om krassen te vermijden. Ten slotte mag je het geharde glas niet buiten plaatsen. Je moet namelijk voorkomen dat het wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Gerelateerde artikelen