Wel of geen kantoorkast voor je thuiswerkplek?

Of je nu creatief werk doet of te maken hebt met monotone taken die precisie vereisen, het is belangrijk dat je zich tijdens jouw werk op kantoor of op je thuiswerkplek kunt blijven concentreren. Met een goed georganiseerde kantoorkast vindt je alles wat je nodig hebt in één keer, zonder extra, onnodige afleiding.

Velen moeten daarom een werkruimte inrichten of hebben de behoefte hun thuiswerkplek op een modernere manier in te richten. Kasten zijn aanvullingen waar op geen enkele manier afstand van kan worden gedaan.

Wij kunnen het nuttig achten om bijvoorbeeld alle kantoorbenodigdheden bij de hand te houden of om documenten rationeel te archiveren waarbij zij in kasten kunnen worden gesorteerd naar gelang van de gebruiksfrequentie.

Te overwegen factoren

Om de meest geschikte kantoorkast te kiezen, zullen we moeten analyseren wat onze individuele behoeften zijn en ook van jouw dagelijkse behoeften en vereisten. Meestal is de ruimte het grootste probleem.

Wie bijvoorbeeld een kleine ruimte nodig heeft om een huishoudelijk budget op orde te houden, zoals een computer of een printer, heeft wellicht kleinmeubelen nodig met een stijl die meestal perfect gecamoufleerd kan worden, zelfs in open ruimten zoals een woon- of slaapkamer.

Veilig en ruim

Kantoorkasten helpen niet alleen jouw thuiswerkplek opgeruimd te houden, maar beschermen ook jouw belangrijkste documenten. Of je nu thuis werkt of een privékantoor in jouw bedrijf hebt, vertrouwelijke documenten in het zicht laten liggen is geen verstandige zet.

De soorten kasten kunnen variëren van volledig gesloten, met schuifdeuren, tot gedeeltelijk gecombineerd met een boekenkast of dossier- en legplanken. Als je veel documenten hebt in mappen van verschillend formaat, moet je ervoor zorgen dat de hoogte van de verschillende legplanken precies goed is om de documenten goed te kunnen plaatsen.

Kantoorkasten met schuif- of draaideuren kunnen al dan niet voorzien zijn van een slot, ter bescherming van de voorwerpen erin.

Het rolluikslot is een speciaal soort slot dat in alle opzichten lijkt op de schuifluiken. Het rolluik is zeer praktisch, omdat het openen en sluiten ervan geen ruimte rond het meubilair in beslag neemt, zodat er meer bewegingsvrijheid overblijft. Naast het optimaliseren van de ruimte is het rolluik, wanneer het is uitgerust met een speciaal slot, ook een sterk afschrikmiddel voor pogingen tot inbraak.

Materialen en stijlen

Kantoorkasten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en stijlen en kunnen vast of modulair zijn. Ze kunnen variëren van metalen materialen, massief hout of andere hout derivaten.

We zullen moeten kiezen in harmonie met de stijl van jouw eigen thuiswerkplek, want een kast met een andere stijl kan in de weg staan. De kleuren zijn ook belangrijk en het gebruik van klassiek zwart of wit is meestal de beste en meest professionele oplossing.

 

Gerelateerde artikelen