Tips om schoenen netjes op te bergen in huis

Heb je ook zoveel last met het opbergen van je uitgebreide schoenencollectie? Natuurlijk is het leuk om iedere dag een ander paar aandoen, maar voor de meesten onder ons is het opbergen een hele karwei. Hierdoor kan slingeren je schoenen rond in je hele huis of belanden ze in een hoop in de walk-in-closet. Het gevolg? Veel chaos bij u thuis en als je dan net dat ene paar nodig hebt vindt he ze niet, of maar 1 van de 2 schoenen. In dit artikel staan de 3 beste manieren om deze irritatie te vermijden!

1. Schoenen stockeren in een aparte kast

Een aparte kast voor je schoenen is de minst gecompliceerde manier voor het stockeren van je schoenen. Een kleding kast is evident, waarom een schoenenkast dan niet? Je bepaalt zelf in waar je deze kast voor je schoenen plaatst, zo kunt u gemakkelijk een verloren hoekje in uw huis gemakkelijk vullen. Met een uitgebreide schoenencollectie in je bezit, dan kan het aangeraden zijn om een schoenenkast aan te schaffen. Zo heb je al je favoriete schoenen bij de hand, waardoor je minder tijd verspilt een schoenenhoop doorzoeken naar je favoriete schoenen. Nog niet zo lang vind je schoenenkasten in vele kleuren, materialen en formaten, zodat deze altijd naar uw smaak is en modieus. Daarnaast kan je ook kiezen voor kasten met schoenenvakjes, legplanken en lades. Zo kan je zeer gemakkelijk een schoenenkast vinden, die je graag ziet en perfect in uw interieur past.

2. Een schoenenrek i.p.v. een schoenenkast

Een volwaardig alternatief voor de schoenenkast is een schoenenrek. Je kan deze bv. in de hal plaatsen, de onderste lade van je kledingkast of misschien is de muur van je slaapkamer wel de ideale oplossing om je schoenenkast tegen te zetten. Je kan zoveel plaatsen vinden bij je thuis, zodat dat rek niet in de weg staat. Heb je een gebrek aan ruimte? Dan is een schoenenrek aan de deur misschien wel dé oplossing voor jou. Dit rek hangt aan de binnenkant van je deur. Op dit rek kan je veel méér schoenen stockeren dan in een schoenenkast op een kleinere ruimte. Bovendien is dit ook gewoon een veel goedkoper alternatief. Het enige wat jou dan nog rest is je schoenen in de kast leggen. Ben je snel terug bij af en liggen je schoenen terug een hoopje en ben je weer al je tijd kwijt aan het zoeken achter je favoriete schoenen.

3. Een vitrinekast voor je schoenen

Vind je sommige schoenen té mooi om weg te steken in een kast? Tegenwoordig zijn schoenen bijna kunstwerken, waar u zo vaak mogelijk wilt naar kijken. Dan is het misschien een perfect alternatief om deze op te bergen in een vitrinekast. Heb je ze altijd bij de hand en kan je ze bewonderen als ze in de kast staan. De vitrinekast wordt dan dé eyecatcher van je huis! Wanneer er mensen over de vloer komen, kunnen ze meteen je collectie bewonderen. Bovendien blijven je schoenen achter dat glas zo goed als nieuw. Dat is al een zorg minder!

Gerelateerde artikelen