Tips om thuis te ontspannen

Na een hele dag werken ben vaak moe, een tikkeltje gestresst misschien en toe aan een momentje Me-time. Ontspannen en relaxen is dan niet altijd even makkelijk. Zeker niet wanneer thuis je partner en/of je kinderen op je wachten. Probeer toch dat momentje rust te pakken. Dat is niet alleen goed voor je geestelijk welzijn, het zorgt ook voor meer energie en focus. In dit artikel geven we je enkele tips, zodat jij je weer heerlijk relaxed kunt voelen na een lange werkdag.

De reistijd goed benutten

Wanneer je op locatie werkt, kun je de reistijd naar huis goed benutten. Zorg dat je op je werk de dag goed afsluit en probeer je werk op kantoor te laten. Zodra je in de auto stapt, heb je dus alle tijd voor jezelf. Zet een lekker muziekje op en probeer te ontspannen. Reis je met het openbaar vervoer? Pak dan een lekker leesboek en relax. Wanneer je met de fiets of lopend naar het werk gaat, ben je natuurlijk actief bezig. Maar ook dan kun je rustig fietsen of lopen en je gedachten laten afdwalen.

Sporten

Sporten kan heel ontspannend werken, al ben je natuurlijk erg actief bezig. Door even een rondje hard te lopen of stevig te wandelen, een uurtje naar de sportschool of gewoon thuis lekker een work out doen, voel je je daarna erg lekker en ontspannen. De stress kan namelijk op je lichaam slaan en door even lekker te bewegen schud je dat gevoel van je af. Een half uurtje kan al voldoende zijn.

Relaxen in de hottub

Wanneer je na die lange werkdag tijd voor jezelf hebt, is het heerlijk om een warm bad te nemen. Dat warme bad kan ook gewoon in de achtertuin. In een houtgestookte hottub zit je heerlijk relaxed en laat je het warme water zijn ontspannen werk doen. Dommel lekker weg of pak een boek en een glaasje drinken en ontspan. Houd je van gezelligheid, dan kun je natuurlijk ook samen met je partner of vrienden lekker relaxen in de hottub. Er is plaats genoeg, gezellig!

Ontspan op je eigen manier

Met een lekker boek op de bank, netflixen of hobbyen zijn natuurlijk ook heerlijke vormen van ontspanning. Iedereen zoekt zijn ontspanning op een manier die het beste bij je past. Of dat nu lezen is, tv kijken of knutselen. Vaak is het grote probleem er tijd voor vrij maken. Pak dan ook na je werkdag even een half uur  of uur voor jezelf en laat je lichaam en geest tot rust komen op jouw eigen manier.

 

Gerelateerde artikelen