Wil je werken in de woonbranche? Dit zijn goede tips!

Vind jij alles omtrent wonen interessant en zoek je een baan? Dan kan het natuurlijk een goed idee zijn om op zoek te gaan naar werk in de woonbranche. Deze branche biedt veel mogelijkheden, waardoor je hier veel kanten mee op kunt. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen met het vinden van de ideale baan in de woonbranche. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Maak een overzicht van jouw vaardigheden

Voordat je gaat solliciteren op een baan in de woonbranche, is het handig om jouw vaardigheden op een rijtje te zetten. Bij een baan in de woonbranche kun je aan verschillende dingen denken, waardoor het goed is om eerst te weten welke vaardigheden hierbij aansluiten. Ga dus eens na waar je goed in bent en wat van pas kan komen bij een baan in deze branche. Denk hierbij ook na over jouw affiniteit met wonen. Ga na welke aspecten je interessant vindt. Ben je super sociaal en klantvriendelijk? Dan kan een baan als verkoper in een woonwinkel wellicht een goed idee zijn. Als je liever bezig bent met software en het leuk zou vinden om met meubelsoftware aan de slag te gaan, dan is een baan in de ICT in de woonbranche misschien een beter idee. Voor ICT-gerelateerde vacatures zou je een kijkje kunnen nemen bij ICTZaakwaarnemer.

Vacatures bekijken

Als je een beter idee hebt van je vaardigheden en welke aspecten van wonen je leuk vindt, kan het makkelijker zijn op zoek te gaan naar de ideale vacature. Er zijn talloze vacaturesites waar je op kunt kijken. Doe dit dan ook vooral, om te kijken wat er allemaal wordt aangeboden. Lees vacatures en sla deze op als je ze interessant vindt. Door verschillende vacatures te bekijken, kan het makkelijker worden om te bepalen wat je wel en niet leuk vindt. Of dit nu vacatures in ICT voor de woonbranche betreft of je aan de slag wilt als verkoper: je mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk dus vooral wat er allemaal is. Doe voldoende inspiratie op voordat je solliciteert.

Solliciteer op een vacature die bij je past

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar wordt lang niet altijd gedaan: solliciteren op een functie die bij je past. Ga niet in de wilde weg solliciteren op allerlei functies, zeker als je de ervaring er niet voor hebt. Wanneer jij nog maar weinig ervaring hebt in de woonbranche, heeft het namelijk vaak geen zin om te reageren op een vacature waar veel ervaring voor gevraagd wordt. Kijk dus echt naar iets dat aansluit bij je wensen en ervaring. Ook belangrijk om naar te kijken zijn uiteraard de afstand, bereikbaarheid en werktijden. Het moet wel haalbaar zijn, dus reageer alleen op vacatures die je echt aanspreken.

Breng een bezoekje aan het bedrijf

Is er toevallig een toffe vacature vrij in de buurt van waar je woont? Dan kun je natuurlijk online solliciteren, maar je kunt ook even een bezoekje brengen aan het bedrijf. Als het een woonwinkel betreft, kun je gewoon naar binnenlopen. Stel je vooral even voor en neem je CV mee, mocht je meteen een gesprekje kunnen hebben. Door gewoon binnen te lopen toon je enthousiasme en maak je vaak een goede indruk. Wie weet wat er op deze manier uit kan komen!

Als je affiniteit hebt met wonen, is werken in de woonbranche natuurlijk enorm leuk. Er zijn dan ook verschillende functies waarbij je jezelf kunt bezighouden met deze branche. Of je jezelf hier nu digitaal mee bezig wilt houden of echt in een woonwinkel wilt staan, dat is aan jou. Op basis van waar je goed in bent en waar je interesse in hebt moet het vast lukken om een toffe functie te vinden.

Gerelateerde artikelen