Verbouwen? Zo eet jij toch verantwoord!

Veel mensen denken wanneer zij een verbouwing starten, kilo’s af te zullen vallen. Dagenlang hard werken en tot in de late uurtjes schilderen gaat je tenslotte niet in de koude kleren zitten. Dit is helemaal waar, maar waar veel mensen geen rekening mee houden is dat je automatisch vaak ook een stuk ongezonder gaat eten wanneer je in een stressvolle periode zoals een verbouwing zit. Hoe dit komt? Denk aan zaken als weinig tijd, andere prioriteiten en soms geen eens een goed werkende keuken. Hoe jij toch goed én gezond een verbouwing doorkomt? Hierbij onze tips!

De besteller is sneller

Dit is wel echt de meest handige tip waar het aankomt op eten tijdens verbouwing; Het bestellen van eten. Niet alleen omdat je zelf weinig hoeft te doen, maar ook omdat je hier handig kunt inspelen op een wisselend gezelschap. Want bij klussen heb je vaak behulpzame vrienden, kennissen en buren over de vloer. Deze moet je natuurlijk wel extra verwennen om ze te bedanken voor al hun inspanningen. Dit verwennen gaat natuurlijk deels door het verzorgen van de innerlijke mens. Nu kun je naar de lokale snackbar gaan voor patat. Naast dat dit niet heel gezond en origineel is, is dit ook niet voor meerdere dagen op rij geschikt. Sushi laten bezorgen is dan een betere keuze. Ten eerste is het aanbod bij sushi zeer divers waardoor je per dag kunt afwisselen, en ook is het een stuk verantwoorder én gezonder dan allerlei zaken uit de frituur. En je gasten? Die gaan blij verrast zijn en komen morgen ongetwijfeld weer klussen!

Opwarmen kun je leren

Ervan uitgaande dat je tijdelijk niet de beschikking hebt over een volledig fornuis zijn er toch heel goed alternatieven te bedenken om een lekkere en verantwoorde maaltijd in elkaar te draaien. Onderschat de kracht van de oven, magnetron en/of airfryer niet. Er zijn namelijk heel veel gerechten te maken met alleen deze tools. Wij stomen in de magnetron eenvoudig groente, grillen een burger in de oven en gooien wat aardappeltjes in de Airfryer. Maar ook met alleen een magnetron kun jij een volwaardige maaltijd tevoorschijn toveren, echt! Een paar keer Googelen gaat jou waarschijnlijk al handige nieuwe skills opleveren. Kortom, onderschat de kracht van het gezond opwarmen niet!

Kortom, wissel bovenstaande zaken een beetje af en vergeet ook niet dat een ritje een keer langs de snackbar óók prima is. Tijdens verbouwen verbrand je namelijk inderdaad als een ware bouwvakker calorieën, een keer uit de band springen mag dan best!

Gerelateerde artikelen