Verschillende manieren om manden te gebruiken in je interieur

Tegenwoordig zie je het veel: rieten manden. Wie is hier nou niet dol op? Het staat prachtig in huis en voegt echt sfeer toe. Logisch dat een rieten mand daarom niet in jouw huis mag ontbreken. Nu is het leuke hieraan, dat je erg veel kan doen met rieten manden. In deze blog lees je alle mogelijkheden hiervoor!

Plant erin

De rieten manden zijn niet alleen handig voor opbergruimte, maar ook om bijvoorbeeld een mooie plant in te zetten. Denk aan een gave Monstera plant of kies voor een mooie pannenkoekenplant. Het leuke is om verschillende planten en rieten manden met elkaar te combineren voor een speelse look. Kies ook verschillende formaten en zet bijvoorbeeld een aantal kleine plantjes naast een grote neer.

De badkamer

Weet jij ook nooit zo goed waar je al die toiletrollen moet laten? Ideaal, doe deze in een mooie rieten mand en je badkamer krijgt direct een leukere uitstraling. Nu is het niet erg om de toiletrollen te showen… als het maar in een mooie mand zit! Ook kun je kleinere mandjes neerzetten op de badkamer waar je washandjes en andere items in kunt doen. Zo blijft het lekker overzichtelijk en staat het leuk.

Plekje voor je huisdier

Meestal zijn de ‘normale’ kattenmanden erg saai. Fleur daarom je interieur op met een mooie mand. Leg daar een zacht kussen in (wel een echt dierenkussen) zodat jouw kat comfortabel, maar fashionable kan liggen. Dit kan overigens ook wanneer je een klein hondje hebt ;-).

Tegen de muur

Wees creatief en hang een aantal manden aan de muur. Zorg dat er een paar naast elkaar hangen, waardoor het er gezellig en knus uitziet. Let hierbij wel op dat de mand niet te diep is, maar zorg juist voor plattere manden. Op die manier verlies je niet te veel ruimte in de kamer.

De was

The struggle is real… vind jij nou ook nooit een mooie wasmand? Kies er dan gewoon voor om een prachtige rieten mand in jouw washok te plaatsen. Op die manier is het nooit een doorn in het oog, maar juist een eyecatcher. Ideaal om je vieze was in te doen, maar ook om een mand te hebben waar je alle schone was in kwijt kan.

Bijzettafel

Gebruik een prachtige mand ook als bijzettafel. Zet de mand op z’n kop en voilà! Je hebt een creatieve manier om je glaasje drinken neer te zetten. Uiteraard moet je wel goed kijken naar het formaat van de mand en of het stevig genoeg is om er dingen op te kunnen zetten.

De hal

Nu de herfst er straks weer aankomt is het ook erg belangrijk om in de hal een mand te hebben staan waar iedereen de paraplu in kan doen. Op die manier wordt het geen rommeltje en blijft het netjes bij elkaar. Je kunt er elk seizoen iets anders in doen. In de winter kun je er bijvoorbeeld sjaals en handschoenen in leggen. Heel handig!

Wees creatief

Waarschijnlijk heb je na het lezen van deze blog wat inspiratie kunnen op doen. Misschien heb je ook wat dingen gehoord waar je eerder nooit aan zou hebben gedacht. Tip: wees daarom creatief en ga eens kijken in jouw interieur wat jij met rieten manden kan doen. Wil je er misschien zelf een lamp van maken? Tip: check Pinterest voor meer inspiratie.

Hoe ga jij een mooie rieten mand in jouw interieur toevoegen? Succes!

Bron afbeelding: interieurprofiel.nl

Gerelateerde artikelen