Wat is belangrijk als je een opslagruimte huurt?

Wanneer je plannen hebt om kleiner te gaan wonen. Of het huis van je ouders komt leeg te staan, zul je over ruimte moeten beschikken om de spullen waarvoor je zelf geen plaats hebt om die te slaan. Er zullen wel dingen tussen zitten die je verkoopt. Maar toch zijn er altijd zaken die een fysieke of emotionele waarde hebben, en waarvan je liever geen afstand doet.

En wat nu?

Je wilt de zaken niet wegdoen en ze ook niet te koop aanbieden. Het is ook best mogelijk dat je dingen binnenkort terug nodig hebt. Of dat iemand in de familie- of kennissenkring er in geïnteresseerd is, maar nu nog geen plaats heeft.  Je zult dus op zoek moeten naar een ruimte waar je spullen voor korte of langere tijd kunt opslaan. Een opslagruimte huren is dan dikwijls de enige oplossing.

Waar moet je op letten als je een opslagruimte huurt?

Jaren geleden kon dat dikwijls problemen opleveren. Er werden wel eens meubels en andere spullen opgeslagen in een leegstaande schuur van een bevriende boer. Maar je hoeft geen genie te zijn om te beseffen dat dit niet de ideale plaats is om waardevolle dingen voor langere tijd te bewaren. Wat maakt een goede opslagruimte?

·         Staan mijn spullen veilig?

Een goed opslagbedrijf zal over moderne en doeltreffende veiligheidsvoorzieningen moeten beschikken. Je wilt toch dat alles beschermd is.

·         Een goede opslagplaats is vochtvrij en liefst verwarmd

Vocht is de grootste boosdoener bij opslag, bescherm alles daarom extra tegen vocht. Ook in een droge opslagruimte.

·         De opslagplaats moet altijd bereikbaar zijn

Het zijn jouw spullen die er staan, dus je zult dan ook verlangen dat je er altijd toegang toe hebt.

·         Zijn de opgeslagen spullen gratis verzekerd?

Bij brand of andere onverwachte gebeurtenissen moet je weten dat de inhoud van je opslagruimte verzekerd is. Soms moet je daar wel een kleine extra voor bijbetalen.

·         Kijk of de opslagruimte aangepast is aan de hoeveelheid spullen die je hebt

Is de opslagruimte veel te groot, zul je onnodige kosten betalen aan huur. Is de ruimte te klein, is je probleem om zaken tijdelijk op te slaan niet opgelost.

·         Kijk na of er nog extra kosten verbonden zijn aan het huren van de opslagplaats

Er zijn bedrijven die extra rekenen voor verzekeringen of het verbruik van de elektriciteit. Bij anderen is alles in de prijs inbegrepen. Is de huur vast voor een langere periode of wordt die regelmatig, in de hoogte, aangepast? Lees voor al deze dingen de kleine lettertjes van het huurcontract voor je tekent.

Je bent nu helemaal klaar om de juiste opslagruimte te huren

Met al deze raadgevingen in je zak, kun je gewapend naar het opslagbedrijf stappen. Er is ondertussen wel wat keuze, dus je kunt beter even rondkijken voor je beslist. Het zijn tenslotte jouw spullen die voor langere tijd worden opgeborgen.

Gerelateerde artikelen